Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ολοκληρώθηκε η πολυεθνική άσκηση στην θαλάσσια περιοχή της Κρήτης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πολυεθνική άσκηση «ADRION LIVEX - CAX 2017» στο πλαίσιο της οποίας εκτελέστηκαν γυμνάσια στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης, στη βάση σεναρίου που
αφορούσε προκλήσεις θαλάσσιας ασφαλείας.

Η εν λόγω άσκηση διοργανώθηκε από το πολεμικό Ναυτικό, από 20 έως 30 Ιουνίου και συμμετείχε προσωπικό και μονάδες του συνόλου των κρατών-μελών της Αδριατικής-Ιόνιας Πρωτοβουλίας (Adriatic-Ionian Initiative - ADRION) -Αλβανία, Ελλάδα, Ιταλία, Κροατία, Μαυροβούνιο και Σλοβενία.

Κατά τη διεξαγωγή της άσκησης διαπιστώθηκε ότι επιτεύχθηκαν οι αντικειμενικοί σκοποί της, που ήταν η προαγωγή και ενίσχυση της συνεργασίας, αλληλοκατανόησης και βελτίωσης της διαλειτουργικότητας μεταξύ των μονάδων του πολεμικού Ναυτικού των χωρών μελών της Αδριατικής- Ιόνιας Πρωτοβουλίας (Adriatic-Ionian Initiative - ADRION.

Το Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχε με:

-Τον διοικητή της 2ης μοίρας φρεγατών (ΔΜΦΓ-2), με καθήκοντα διοικητού της ναυτικής δύναμης και επιτελείς.
-Τη φρεγάτα ΑΔΡΙΑΣ, με το οργανικό ελικόπτερο της, ως πλοίο έδρας του διοικητού.
-Μία μονάδα (mobile team) από τη διεύθυνση επιχειρησιακής αξιολόγησης του αρχηγείου Στόλου (ΑΣ/ΔΕΠΑ), για την παροχή εκπαίδευσης σε θέματα ελέγχου-βλαβών (Ε/Β) και εκπαίδευσης Μάχης (ΕΜΑ).

Οι συμμετέχουσες δυνάμεις είχαν καταπλεύσει στον ναύσταθμο Κρήτης και οι συμμετέχοντες εκπαιδεύθηκαν σε θέματα ναυτικής αποτροπής, στο κέντρο ναυτικής επιτροπής και στον προσομοιωτή διεξαγωγής ασκήσεων.

πηγή: ekriti



_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια