Σε ένα νόμο: Μέγαρο Μουσικής + Αεροπλάνα του Π. Ν.+ Αμυντική Βιομηχανία+Αστυνομία+Τουρισμός+ άλλα

Τα πάντα όλα…


Αυτές τις ημέρες στην Βουλή έχει πάει η «Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/881 και άλλες διατάξεις» .
Τι μπορεί να βρεί κανείς εκει μέσα υπο μορφή τροπολογιών:
α) Αμυντικά θέματα. Π.χ.: Τροποποίηση διατάξεων των άρθρων 125 και 126 του ν. 4446/2016, σχετικά με θέματα που αφορούν την ανώνυμη εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ (Ε.Α.Σ.) Α.Β.Ε.Ε. , αλλά και την Ρύθμιση για την υλοποίηση του προγράμματος εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης αεροσκαφών Ναυτικής Συνεργασίας του Πολεμικού Ναυτικού.
(σσ: Αλλάζει νόμος του 2016…..)
β) Τουριστικά θέματα. Π.χ.: Παράταση προθεσμιών αναφορικά με τις αδειοδοτήσεις για τον ιαματικό τουρισμό, αλλά και, Επαναδιατύπωση του άρθ. 66 του ν. 4403/2016, σχετικά με την ανάκληση του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας για τα υφιστάμενα κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα που δεν προσκομίζουν Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων, καθώς επίσης και, Δυνατότητα απόσπασης υπαλλήλων του Υπουργείου Τουρισμού σε Γραφεία Ε.Ο.Τ. Εξωτερικού.
(σσ: Του 2016 και αυτός…)
γ) Το Μέγαρο ΜουσικήςΦορολογική και Ασφαλιστική Ενημερότητα του Ο.Μ.Μ.Α.
δ) Αστυνομικά θέματαΤροποποίηση των διατάξεων του ν. 4270/2014 σχετικά με θέματα της ΕΛ.ΑΣ. και του Πυροσβεστικού Σώματος.
ε) Θέματα…στάθμευσηςΣτάθμευση οχημάτων σε χώρους του πολιτιστικού πάρκου «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος»
Και όχι μόνο….
Γιατί η λίστα είναι ατελείωτη.
Έχει πράγματα που μπορεί να πείς οτι κάτι καταλαβαίνεις από τον τίτλο τους:
π.χ.: Παραχώρηση δημοσίων κτημάτων στους Δήμους Πωγωνίου και Μακρακώμης, στο Υπουργείο Εσωτερικών και στο Υπουργείο Υγείας ή Σύσταση Διάρκους Επιτροπής με την ονομασία «Συντονιστική Επιτροπή για την αναθεώρηση των αντικειμενικών αξιών ακινήτων και την αξιοποίηση της Βάσης Δεδομένων της Τράπεζας Αξιών Ακινήτων.
Και πράγματα που μάλλον μόνο βουλευτές τα καταλαβαίνουν.
π.χ.:  Τροποποίηση άρθρου 8 του ν. 4308/2014, ή, Ρυθμίσεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Και υπάρχουν και άλλα και πιθανότατα μέχρι να ψηφιστεί θα μπούν και άλλες τροπολογίες….
Μετά αναρωτιόμαστε γιατί αν μιλήσεις με έναν επενδυτή σε ρωτάει γιατί δεν βγάζει άκρη ούτε στα πιο απλά σε αυτή την χώρα….
ΥΓ: Για την ιστορία η ρύθμιση που έχουν μπει όλες αυτές οι τροπολογίες αφορά…φορολογικά θέματα…
Κώστας Αττίας - kostasattias.wordpress.com
_