Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

"Να κάνουμε προσαγωγές ή όχι; Ιδού η απορία αστυνομικών" - Προσαγωγές στο σωρό κι αφού έφυγαν οι ταραξίες

Είναι από τις φορές που αναρωτιέται κανείς σε τι χρειάζονται οι διαταγές και από ποιους θα πρέπει να ερμηνεύονται και πότε.

Είναι γνωστη και πολύ σωστή κατά
τη δική μας κρίση η διαταγή του αττικάρχη (παρατίθεται στη συνέχεια) για το πλαίσιο και τις προϋποθέσεις των προσαγωγών. Με απόλυτη κατανόηση και σεβασμό στα δικαιώματα και στις κατοχυρωμένες ελευθερίες του πολίτη, μέσα σε συνθήκες και χρόνους που πρώτα και πάνω από όλους η αστυνομια και ο αστυνομικός αναδεικνύει τον αξιοσέβαστο αυτοσεβασμό.


Πότε όμως τηρούνται και εφαρμόζονται οι διαταγές; Σε όλες τις περιπτώσεις νομίζουμε ότι θα ήταν το αυτονόητο συμπέρασμα. Δίχως εκπτώσεις και χωρίς παρερμηνείες, ειδικά από εκεινους που συνέταξαν την διαταγή.

Μιλώντας στο bloko.gr αστυνομικοί που όπως οι ίδιοι δηλώνουν υπήρξαν απλοί θεατές όταν οι κουκουλοφόροι "θρυμματισαν" την Ερμού στα γνωστά επεισόδεια λίγη ώρα μετά την απόρριψη του αιτήματος της Ηριάννας για την αποφυλάκιση της, καθώς οι διαταγές από το κέντρο επιχειρήσεων να επιδειχτεί εγκράτεια και ν' αποφευχθούν οι προσαγωγές. Κάτι όμως προϊόντος του χρόνου άλλαξε, καθώς σύμφωνα με όσα υποστηριζονται, λίγη ώρα μετά την αποχώρηση των ταραξιών δόθηκαν τηλεφωνικά και όχι μέσω ασύρματου (για να μην γίνει καταγραφή) εντολές για ... αθρόες προσαγωγές!

"Μαζέψαμε επαίτες, κουτσούς, στραβούς και περιφερομενους, καθώς οι ταραξίες είχαν πλέον αποχωρήσει", λένε οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στο ακατανόητης φύσης και κατόπιν εορτής πογκρόμ.




_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια