Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αδικία σε βάρος των εκ Διαγωνισμού Αξιωματικών Ελλ. Αστυνομίας (Τ.Ε.Μ.Α.) σε σχέση με τους αντίστοιχους των Ενόπλων Δυνάμεων

Δημοσιεύουμε επιστολή αναγνώστη του bloko.gr: Κύριε Καραϊβάζ  καλησπέρα. Επειδή με το αρθρο 124 του Ν. 4472/19-5-2017, αναδρομικά οι απόφοιτοι αξιωματικοί  του Τ.Ε.Μ.Α. κατατάσσονται 
στην Β’ Κατηγορία από τις  τέσσερεις (Α, Β, Γ και Δ) μισθολογικές κατηγορίες  των μονίμων στελεχών που υφίστανται  πλέον, μπορεί κάποιος εκ των ενδιαφερομένων ή συναδέλφων που συνδικαλίζονται, να  προετοιμάσει μια δικαστική προσφυγή ώστε να υπαχθούν στην κατηγορία Α’?
       Δείτε συγκεκριμένα ποιοι υπάγονται στην κατηγορία Α’: «Στελέχη που προέρχονται από τα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΣΕΙ), οι απευθείας ή ΜΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΤΑΤΑΣΣΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ και τα κοινά σώματα από την ονομασία τους ως αξιωματικοί.»
       Κοινά σώματα στο στρατό είναι π.χ. το σώμα της στρατιωτικής δικαιοσύνης στο οποίο με προκύρηξη διαγωνισμού, εκ του σώματος ή εξ ιδιωτών, ορκίζονται αξιωματικοί και προάγονται όπως και οι εκ των ΑΣΕΙ προερχόμενοι, δηλ. της Α’ κατηγορίας.
       Δηλαδή, κατά την σύνταξη του νόμου οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς συμπεριέλαβαν ορθά τους εκ διαγωνισμού Αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων στην Α’ κατηγορία και κανείς εκ των αρμοδίων της Αστυνομίας δεν συγκινήθηκε που εξαιρέθηκαν οι αντίστοιχοι εκ διαγωνισμού της ΕΛ.ΑΣ.?
       Χωρίς παρεξήγηση, τι  δουλειά έχουν οι εκ των ΤΕΜΑ στην Β’ κατηγορία όταν ανήκουν στους εκ διαγωνισμού προαγόμενους αξιωματικούς? Στην Β' κατηγορία τοποθετήθηκαν οι εκ των παραγωγικών σχολών υπαξιωματικών προερχόμενοι αξιωματικοί, όχι οι εκ διαγωνισμού αξιωματικοί! Απορίας άξιο πως περνάει έτσι απαρατήρητο από τους συνδικαλιστικούς μας φορείς! Παράκληση μια πρωτοβουλία για το δίκαιο του αιτήματος.

Ευχαριστώ. Ξόμαλης Κων/νος
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια