Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δημήτρης Στάμου: «Να αλλάξουμε πρώτα εμείς για να προχωρήσουμε – Όχι με εξαγγελίες, στην πράξη»

Στο μεγάλο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης βρέθηκε το μέλος της ΔΗΜ.ΑΡ Δημήτρης Στάμου. «Το νέο δεν θα το εκφράσουμε με πρακτικές που μας έφεραν στην κρίση, με αδιέξοδη
εσωστρέφεια, με εμμονές σε σύμβολα. Θέλουμε μια κοινή σημαία, ένα νέο έμβλημα για να πάμε ΜΠΡΟΣΤΑ όπως λέει το σύνθημά μας. Να αλλάξουμε πρώτα εμείς για να προχωρήσουμε. Όχι με εξαγγελίες. Στην πράξη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στάμου.
Ακολουθεί σχετικό απόσπασμα από την ομιλία του:
Η δικαίωση για τα πεπραγμένα μπορεί να είναι ευχάριστη για κάποιους, τροφοδοτεί όμως την εσωτερική παθογένεια και δεν αφορά την κοινωνία, που θέλει να λυτρωθεί από τα δεινά  της και να δει το μέλλον διαφορετικά, ιδιαίτερα τους νέους, που θέλουμε να προσελκύσουμε και έτσι τους απομακρύνουμε. Δεν είναι δυνατόν να ομφαλοσκοπούμε και να μας ορίζουν οι αναμνήσεις. Αισθάνθηκα απογοήτευση κάποιες στιγμές στις προσυνεδριακές διαδικασίες, διαπιστώνοντας ότι αναλώθηκε χρόνος και πολιτικός προβληματισμός στην παρελθοντολογία.
Το νέο δεν θα το εκφράσουμε με πρακτικές που μας έφεραν στην κρίση, με αδιέξοδη εσωστρέφεια, με εμμονές σε σύμβολα. Θέλουμε μια κοινή σημαία, ένα νέο έμβλημα για να πάμε ΜΠΡΟΣΤΑ όπως λέει το σύνθημά μας. Να αλλάξουμε πρώτα εμείς για να προχωρήσουμε. Όχι με εξαγγελίες. Στην πράξη.  Η ανανέωση περνάει από εδώ, από το Συνέδριο.
Δεν πρέπει να μείνουν κενό γράμμα οι διακηρύξεις μας και η πολιτική μας εισήγηση για θεσμικές αλλαγές και ανανέωση του πολιτικού συστήματος και του πολιτικού προσωπικού με περιορισμένο αριθμό κοινοβουλευτικών θητειών. Ας το αποδείξουν από αυτό το βήμα κάποια στελέχη, δίνοντας το παράδειγμα, ώστε να απελευθερώσουν πρόσωπα και δυνάμεις για τη νέα ιστορία της παράταξης. Να γίνουν θεμελιωτές του καινούργιου και όχι συντηρητές στη διαδικασία αναπαλαίωσης, Για να μη γινόμαστε – όπως έλεγε και ο Μπρεχτ – «η παρέλαση του παλαιού – καινούργιου».
Η επικεφαλής της Παράταξης, έδωσε το χρονοδιάγραμμα για εκλογή αρχηγού και ιδρυτικό συνέδριο μέσα στη χρονιά. Αν και πρωθύστερο σχήμα στην πολιτική πρακτική (η εκλογή επικεφαλής πριν από το ιδρυτικό συνέδριο) τι πιο δημοκρατικό και απόδειξη άμεσης δημοκρατίας και συμμετοχής, η γνώμη των πολιτών με μια δεύτερη κάλπη, ώστε να αποφασιστεί η μορφή του νέου φορέα. Ενός σύγχρονου πολιτικού οργανισμού, με ευέλικτα όργανα, με νέες ιδέες και ρηξικέλευθες προτάσεις.
thecaller.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια