Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η ώρα των αστυνομικών στη δίκη για την επεισοδιακή καταδίωξη

Συνεχίζεται σήμερα Δευτέρα, με τις απολογίες των κατηγορουμένων, η δίκη για την υπόθεση του σοβαρού τραυματισμού των δύο νεαρών φίλων στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου, μετά από
καταδίωξη αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ.
Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου κατέθεσε, προ ημερών, η μητέρα του συνεπιβάτη του δικύκλου που με τρεμάμενη φωνή περιέγραψε τις ώρες αγωνίας που πέρασαν μετά το φοβερό ατύχημα. Η ίδια ανέφερε ότι το παιδί ζει από θαύμα και πως ήταν πολύ δύσκολη η κατάστασή του. 
Ο 19χρονος οδηγός ισχυρίστηκε ότι οι αστυνομικοί άρχισαν να τους καταδιώκουν χωρίς προηγουμένως να τους κάνουν σήμα για να σταματήσουν. Τα δυο οχήματα ήταν σε πολύ κοντινή απόσταση και σε μια μεγάλη αριστερή στροφή είδε τον συνεπιβάτη αστυνομικό να απλώνει το πόδι και να ακουμπάει τη μηχανή με αποτέλεσμα να χάσει ισορροπία του και να βρεθούν στο έδαφος μαζί με τον συνεπιβάτη του.
Το κλίμα στην αίθουσα ήταν φορτισμένο ενώ από την πλευρά της έδρας υπήρξε καταιγισμός ερωτήσεων σε σχέση με τις συνθήκες το ατυχήματος και κυρίως γύρω από το αν πραγματικά υπήρξε επαφή του αστυνομικού με το δίκυκλο που οδηγούσαν τα δυο παιδιά.
Όπως έχει γράψει κατ' επανάληψη το Cretalive, oι δύο νέοι, ηλικίας 19 και 16 ετών τότε, δεν είχαν σταματήσει σε σήμα των αστυνομικών με αποτέλεσμα να καταδιωχθούν από δικυκλιστές της ΕΛ.ΑΣ.
Η καταδίωξη είχε επεισοδιακή κατάληξη καθώς το 50άρι μηχανάκι των δύο φίλων εξετράπη της πορείας του, τέθηκε εκτός οδοστρώματος και κατέληξε σε πρανές με αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό των δύο επιβατών. 
Η υπόθεση πήρε δραματική τροπή μετά την μαρτυρία-σοκ αυτόπτη μάρτυρα, η οποία κατέθεσε ότι είδε τον συνοδηγό αστυνομικό να τεντώνει το δεξί πόδι, να ακουμπάει το μοτοποδήλατο των δύο νέων με αποτέλεσμα την μοιραία εκτροπή του, κάτι που η ίδια επανέλαβε και προχθές.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο αστυνομικοί παραπέμπονται στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου με την κατηγορία της βαριάς σωματικής βλάβης από κοινού και κατά συρροή. 
Οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί αρνούνται ότι είχαν την οποιαδήποτε επαφή με το μοτοποδήλατο.
cretalive.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια