Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το πρώτο σχολείο στη Θεσσαλονίκη που αποκτά οδηγό όδευσης για τυφλούς μαθητές


Το 3ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου απέκτησε οδηγό όδευσης για τυφλούς μαθητές ύστερα από αίτημα της διεύθυνσης του σχολείου και αποτελεί το πρώτο σχολείο στη Θεσσαλονίκη που διαθέτει πλέον αυτόν τον οδηγό.

«Οι εργασίες κατασκευής του οδηγού όδευσης τυφλών ξεκίνησαν με τη λήξη της σχολικής χρονιάς προκειμένου η μαθήτρια της Α’ τάξης του 3ου γυμνασίου Ωραιοκάστρου στο Παλαιόκαστρο να μπορεί να τον χρησιμοποιήσει από την πρώτη ημέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, κ. Ευάγγελος Καραστερίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο οδηγός όδευσης τυφλών είναι ειδική λωρίδα του δαπέδου από πλάκες διαφορετικής υφής και χρώματος από το υπόλοιπο δάπεδο, που αποσκοπεί στην καθοδήγηση και ασφαλή διακίνηση των ατόμων με προβλήματα όρασης.

«Η ομαλή λειτουργία και η καλύτερη οργάνωση των σχολικών μονάδων του διευρυμένου δήμου είναι στις άμεσες προτεραιότητές μας. Στο πλαίσιο αυτό ευαισθητοποιηθήκαμε από την πρώτη στιγμή προκειμένου η μικρή μαθήτρια του δήμου μας να μην αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα στο νέο της σχολικό περιβάλλον», τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης.


Πηγή: thestival.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια