Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εκδόθηκε στην Ελλάδα ο ύποπτος επικεφαλής του δικτύου διακίνησης ανθρώπων

Ο Παλαιστίνιος Jamal Owda, 28 ετών, που κατηγορείται ότι κατηύθυνε μια ομάδα  οργανωμένου εγκλήματος που διέπραξε λαθραία μεταφορά περίπου 100 Συρίων μεταναστών την ημέρα στη Δυτική
Ευρώπη εκδόθηκε στην Ελλάδα.
Ο Jamal Owda, έχασε τη δικαστική μάχη από το Μάΐο αλλά δε μπορούσε να εκδοθεί, αφού εκκρεμούσε η αίτηση ασύλου που είχε κάνει στη Μ. Βρετανία, η οποία απορρίφθηκε τώρα.
Ο Owda, συνελήφθη από αξιωματικούς της Εθνικής Υπηρεσίας Εγκλήματος με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης τον Δεκέμβριο του 2015 σε καταφύγιο αιτούντων άσυλο στο Λίβερπουλ, παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές την Τρίτη. Μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη και θα παραμείνει εκεί μέχρι τη δίκη του για την οποία δεν έχει οριστεί ακόμα ημερομηνία.
Ο Owda ήταν ένας από τους 23 που συνελήφθησαν σε ολόκληρη την Ευρώπη ως μέρος πολυεθνικής επιχείρησης υπό την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.
Δεκαπέντε μέλη της εγκληματικής ομάδας έχουν ήδη ποινές συνολικού ύψους 155 ετών και  600.000 ευρώ  σε πρόστιμα.
Οι ελληνικές αρχές πιστεύουν ότι η εγκληματική ομάδα, η οποία είχε την έδρα της στην Ελλάδα, θα μπορούσε να έχει κερδίσει σχεδόν 10 εκατομμύρια ευρώ από το 2013 χρεώνοντας τους μετανάστες για μεταφορές, πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και στέγαση.
Ο Chris Hogben, Αναπληρωτής Επικεφαλής της Οργάνωσης της Οργάνωσης της Μετανάστευσης του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε: "Ο Jamal Owda είναι ο ύποπτος επικεφαλής μιας ομάδας εγκληματιών που είναι υπεύθυνη για το λαθρεμπόριο εκατοντάδων μεταναστών την ημέρα από την Ελλάδα προς στη Δυτική Ευρώπη. Αφού έχασε τη μάχη να παραμείνει στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι αξιωματικοί μας τον παρέδωσαν στην Ελληνική Αστυνομία. Συνεργαζόμαστε όλοι ώστε να διώξουμε οποιονδήποτε προσβάλει ευάλωτες ομάδες ανθρώπων προκειμένου να αποκομίσει κέρδος».

thetoc.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια