Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δέκα διάσημοι που ταλαιπωρούνται από ψυχικές ασθένειες


Αν και πολλές φορές έχουμε την αίσθηση ότι η ζωή των επώνυμων ανθρώπων, λόγω και της αναγνωρισιμότητάς τους, είναι αρκετά εύκολη και χωρίς προβλήματα, αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Και εδώ έρχεται ένα πολύ κλασσικό κλισέ, το «υγεία πάνω απ’ όλα» να γκρεμίσει όλα τα υπόλοιπα και να μας δείξει ότι η φράση που λέμε συχνά, χωρίς πάντα να την εννοούμε είναι πέρα για πέρα αληθινή.

Είναι πολλοί οι διάσημοι που ακόμα και αν έχουν εκατομμύρια, τεράστια ακίνητη περιουσία και φυσικά χιλιάδες fans, δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν από το μεγαλύτερο εχθρό μας, τον ίδιο μας τον εαυτό και πάσχουν από σοβαρές ψυχολογικές διαταραχές.

Mel Gibson – Διπολική διαταραχή


Ο Mel Gibson κάποτε βρέθηκε στην κορυφή της λίστας των χολιγουντιανών σταρ. Η διπολική διαταραχή, όμως, που τον οδηγεί τη μία σε κατάθλιψη και την άλλη σε μανιακή χαρά, δεν τον άφησε να μείνει εκεί για πολύ και πλέον έχει μπει στη μαύρη λίστα. Προσπάθησε να λύσει μόνος του το πρόβλημά του χρησιμοποιώντας σαν φάρμακο το αλκοόλ, χωρίς φυσικά να βρει λύση. Έχει δηλώσει πως όλο αυτό του δημιουργήθηκε από την πίεση γιατί δεν μπορούσε να εκφράσει την απέχθειά του στους Εβραίους.

Jim Carrey – Κατάθλιψη


Κι όμως αυτός ο άνθρωπος που έχει κάνει όλο τον κόσμο να γελάσει με τα αστεία και τις γκριμάτσες του στην ταινία, έπασχε από κατάθλιψη. Αυτό που είχε καταφέρει για όλους εμάς δεν το είχε καταφέρει για τον ίδιο του τον εαυτό και για αρκετό καιρό έπαιρνε αντικαταθλιπτικά χάπια για να απομακρυνθούν οι μαύρες σκέψεις. Ευτυχώς πλέον έχει μάθει να το διαχειρίζεται από μέσα του και δεν συνεχίζει τη φαρμακευτική αγωγή.

Elton John – Βουλιμία


Ο Elton John είναι ένας από τους μεγαλύτερους τραγουδιστές της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Έχει περάσει, όμως, πολλά προβλήματα με το κυριότερο που τον απασχολούσε να είναι η βουλιμία, το σύνδρομο κατά το οποίο ο άνθρωπος θεωρεί ότι είναι αρκετά παχύς και κάνει εμετό κάθε φορά μετά την κατανάλωση φαγητού.

Ο γνωστός τραγουδιστής έπασχε από την ασθένεια επί 16 χρόνια μέχρι να απευθυνθεί σε κάποιον ειδικό και κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος κατανάλωνε ναρκωτικά για να λύσει το πρόβλημα και ξεκίνησε και η κατάθλιψη. Ο συνδυασμός όλων αυτών έκανε πολλούς από τους fan του να απομακρυνθούν.

Gwyneth Paltrow – Επιλόχεια κατάθλιψη


Η γνωστή ηθοποιός έπαθε επιλόχεια κατάθλιψη μετά τη δεύτερη γέννα της, ευτυχώς σε ελαφριά μορφή. Οι επιστήμονες δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν τον λόγο που πολλές γυναίκες βιώνουν αυτή τη μορφή ψυχολογικής διαταραχής. Πάντως για τη Gwyneth Paltrow πολλοί είπαν πως συνέβαλε σε αυτό και ο αποτυχημένος γάμος της με τον Chris Martin. Αφού έγινε γνωστό το θέμα, πολλές γυναίκες που βίωναν την ίδια κατάσταση πήραν δύναμη.

Catherine Zeta-Jones – Διπολική διαταραχή


Η Catherine Zeta-Jones πάσχει από διπολική διαταραχή, έχει νοσηλευτεί δύο φορές στο νοσοκομείο, το 2011 και το 2013 και ενώ πολλές celebrities θα πλήρωναν για να μην το μάθει κανείς, εκείνη το παραδέχτηκε δημόσια και μάλιστα έχει ξεκινήσει αγώνα για την ενημέρωση και θεραπεία ανθρώπων που πάσχουν από την ίδια ψυχική ασθένεια.

Leonardo DiCaprio – Ψυχαναγκαστική διαταραχή


Μπορεί συχνά να αποκαλούμε ανθρώπους ψυχαναγκαστικούς, γιατί απλά τοποθετούν στη σειρά τα στυλό τους, αλλά η ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή είναι κάτι παραπάνω από αυτό και μπορεί να οδηγήσει κάποιον στην τρέλα. Ο DiCaprio πάσχει από μια ήπια μορφής της ασθένειας, η οποία τον έκανε να μπει πολύ εύκολα στο ρόλο του δισεκατομμυριούχου βιομήχανου Howard Hughes που υποδύονταν στην ταινία The Aviator.

Michael Phelps – Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής-υπερκινητικότητας


Ο πολλαπλός ολυμπιονίκης της κολύμβησης ήταν μόλις 8 χρονών όταν διαγνώστηκε με ΔΕΠ-Υ. Τα παιδιά που έχουν αυτή τη διαταραχή δυσκολεύονται πολύ στο σχολείο και στο να μάθουν οτιδήποτε. Συνήθως, όμως, διαπρέπουν στον αθλητισμό και ευτυχώς η μητέρα του Michael Phelps το κατάλαβε αυτό από όταν εκείνος ήταν ακόμα πολύ μικρός και τον έκανε να δώσει βάση στο αγώνισμα που τον έκανε γνωστό σε όλο τον κόσμο.

Lady Gaga – Μετατραυματικό στρες


Η πιο εκκεντρική τραγουδίστρια μόλις πριν 2 χρόνια αποκάλυψε πως πάσχει από μετατραυματικό στρες λόγω βιασμού που είχε υποστεί σε ηλικία 19 χρονών. Αυτή η αποκάλυψη σίγουρα μας έκανε να καταλάβουμε πολλά πράγματα για την εμφάνισή της και γιατί κρυβόταν μέσα σε κοστούμια σε κάθε της εμφάνιση.

Πρίγκιπας Harry – Κατάθλιψη


Ο πρίγκιπας Harry ήταν σε ηλικία μόλις 12 ετών όταν έχασε τη μητέρα του πριγκίπισσα Diana, που βρήκε τραγικό θάνατο. Έπασχε πολλά χρόνια από κατάθλιψη μετά από αυτό το συμβάν και χρειάστηκαν πολλές συνεδρίες για να ξεπεράσει το ψυχικό του νόσημα. Παρά το γεγονός ότι η βασιλική οικογένεια δεν συνηθίζει να εξωτερικεύει τόσο προσωπικά ζητήματα, εκείνος μίλησε ανοιχτά γι’ αυτό.

Adele – Κρίσεις πανικού


Η Adele έχει μία από τις πιο αναγνωρίσιμες φωνές στον κόσμο και έχει κάνει παγκόσμια επιτυχία. Αυτό όμως ήρθε πολύ ξαφνικά για εκείνη, η οποία ξεκίνησε να παθαίνει κρίσεις πανικού λόγω του στρες που βίωνε. Αρνούνταν να δώσει συναυλία σε χώρο που χωρούσε πάνω από 15.οοο άτομα και κάθε φορά είχε τρομερό άγχος για την εμφάνισή της στη σκηνή. Πολυάριθμες συνεδρίες όμως ευτυχώς την έπεισαν πως στα live της είναι καταπληκτική, κανείς δεν είναι δυσαρεστημένος και ξεπέρασε το πρόβλημά της, το οποίο παραδέχτηκε ανοιχτά για να βοηθήσει και άλλους νέους καλλιτέχνες.


Πηγή: aggouria.net
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια