Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σύστημα αναγνώρισης προσώπου θα διαθέτει σύντομα το αεροδρόμιο του Ντουμπάι


Σύστημα αναγνώρισης προσώπου για το γρήγορο έλεγχο των επιβατών αναμένεται να αποκτήσει σύντομα τo αεροδρόμιο του Ντουμπάι.

Ένα βρετανικό startup, η ObjectTech, θα εργαστεί μαζί με το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι προκειμένου να εγκατασταθεί ένα σύστημα αναγνώρισης προσώπου, έτσι ώστε οι επιβάτες να μπορούν να προχωρούν απευθείας από το χώρο παραλαβής αποσκευών προς την έξοδο, χωρίς να είναι ανάγκη να περνούν μέσα από διαδικασίες ελέγχου διαβατηρίων. Τα βιομετρικά τούνελ που θα εγκατασταθούν από την ObjectTech θα σκανάρουν αυτόματα τα πρόσωπα των επιβατών.


Ένα τρισδιάστατο σκανάρισμα του προσώπου των επιβατών θα γίνεται μόλις ο επιβάτης μπαίνει στο αεροδρόμιο και θα πραγματοποιείται σύγκριση με τα βιομετρικά δεδομένα του διαβατηρίου του. Τα στοιχεία θα αντλούνται από το ολοκληρωμένο κύκλωμα του διαβατηρίου και θα μπορούν να δημιουργούν ένα ψηφιακό διαβατήριο που θα συνοδεύει τον κάθε επιβάτη, καθώς αυτός ή αυτή κινείται στους χώρους του αεροδρομίου.

Η ObjectTech έχει την έδρα της στο Λονδίνο και αναμένεται να εργαστεί στενά με τη Γενική Αρχή Τοπικών Ζητημάτων και Υποθέσεων Αλλοδαπών (GDRFA) στο Ντουμπάι, προκειμένου να δημιουργήσουν το πρώτο αεροδρόμιο στον κόσμο που θα καταργεί τους εσωτερικούς ελέγχους, εφαρμόζοντας μία πολιτική χρήσης και καταγραφής βιομετρικών δεδομένων σε πραγματικό χρόνο.


Πηγή: newsbite.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια