Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Βγήκε το βούλευμα για την υπόθεση Βλαστού - Αθωώνεται ο Βασίλης Στεφανάκος

Παραπάνω από το μισό ποινικό κώδικα περιλαμβάνει η δικογραφία με την υπόθεση Βλαστού, που έμεινε γνωστή με τις καταθέσεις της "Λίτσας". Εκβιασμοί, απαγωγές, ξέπλυμα μαύρου
χρήματος, βομβιστικές ενέργειες κατά δικαστικών και «χρυσά συμβόλαια» για τοποθέτηση βομβών κατά παραγγελία συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων στη δράση της εγκληματικής οργάνωσης που για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια δρούσε με πρωταγωνιστές βαρυποινίτες των φυλακών Κορυδαλλού.
Ύστερα από δυόμισι χρόνια βγήκε το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Πειραιώς, στο οποίο αναφέρεται η εμπλοκή των κατηγορουμένων. Το βούλευμα αθωώνει τον Βασίλη Στεφανάκο.

Διαβάστε τη δήλωση, που έκανε στο bloko.gr ο δικηγόρος του, Παναγιώτης Κάσσης:
Μετά από μια προδικασία η οποία διήρκησε δυόμιση έτη και την ανάκριση διεξήγαγαν δύο διαφορετικοί ειδικοί ανακριτές διαφθοράς, τόσο στην Αθήνα όσο και στον Πειραιά, ο εντολέας μου απηλλάγη από κάθε εις βάρος του κατηγορία. Για δεύτερη φορά, μετά την υπόθεση των 217 κατηγορουμένων το 2011, οπότε και πάλι απηλλάγη στην προδικασία με την έκδοση βουλεύματος, αποδείχθηκε ότι η δικαιοσύνη δεν απονέμεται με βάση χαλκευμένες κατηγορίες, οι οποίες δεν συνοδεύονται από κανένα αποδεικτικό στοιχείο. Ευτυχώς, προς ώρας, η δικαιοσύνη κρίνει με τα στοιχεία που υπάρχουν στη δικογραφία και όχι με τις ευχές των διωκτικών αρχών. όσον αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση, έχουν μείνει πολλά ερωτήματα τα οποία λογικά και θα αποσαφηνιστούν ενώπιον του αρμόδιου δικαστηρίου.


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια