Αθώοι οι αστυνομικοί - Χειροκροτήματα από συναδέλφους τους

Σε χειροκροτήματα ξέσπασαν οι συνάδελφοι των αστυνομικών στο άκουσμα της αθωωτικής απόφασης των δύο συναδέλφων τους για την  υπόθεση που εκδικάστηκε σήμερα και αφορούσε στον
τραυματισμό δύο  νεαρών φίλων στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου, μετά από καταδίωξη των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ.
Νωρίτερα, επεισοδιακή ήταν  η απολογία των δύο αστυνομικών καθώς ο δεύτερος κατηγορούμενος αστυνομικός που κατηγορούνταν πως  τέντωσε το πόδι του και να ακούμπησε το μηχανάκι των δυο νεαρών κατά τη διάρκεια της απολογίας του λιποθύμησε. Άμεσα συνάδελφοι του έσπευσαν να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες.
Ο εισαγγελέας της έδρας  πρότεινε την απαλλαγή κατηγορούμενων καθώς όπως τόνισε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της αγόρευσης του από την ακροαματική διαδικασία αποδείχτηκε περίτρανα ότι το μηχανάκι εξετράπη. 
Ο ίδιος τόνισε ότι όλη η υπόθεση και η δικογραφία δημιουργήθηκε από την κατάθεση μιας μάρτυρος η οποία κατά την κρίση του είναι αναξιόπιστη.
Υπενθυμίζεται πως  δύο νέοι, ηλικίας 19 και 16 ετών τότε, δεν είχαν σταματήσει σε σήμα των αστυνομικών με αποτέλεσμα να καταδιωχθούν από δικυκλιστές της ΕΛ.ΑΣ.
Η καταδίωξη είχε επεισοδιακή κατάληξη καθώς το 50άρι μηχανάκι των δύο φίλων εξετράπη της πορείας του, τέθηκε εκτός οδοστρώματος και κατέληξε σε πρανές με αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό των δύο επιβατών. 
Η υπόθεση πήρε δραματική τροπή μετά την μαρτυρία-σοκ αυτόπτη μάρτυρα, η οποία κατέθεσε ότι είδε τον συνοδηγό αστυνομικό να τεντώνει το δεξί πόδι, να ακουμπάει το μοτοποδήλατο των δύο νέων με αποτέλεσμα την μοιραία εκτροπή του, κάτι που η ίδια επανέλαβε και προχθές.
cretalive.gr
_