Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Απλά εκπληκτικό! Εικόνες από το αλφαβητάρι των παιδικών χρόνων «ζωντάνεψαν» σε τοίχους σχολείου στην Πάτρα


Ποιος από εμάς μπορεί να ξεχάσει τη Λόλα, το Μίμη, την Έλλη, την Άννα και τα παιχνίδια τους στο αναγνωστικό που μας συνόδευε στα θρανία της Α' τάξης του Δημοτικού;


Το αναγνωστικό του 1955 που απεικόνιζε δύο παιδιά με τις σχολικές τους ποδιές, χρησιμοποιούνταν στα σχολεία μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’70, αλλά συνεχίζει να υπάρχει σε σχεδόν κάθε σπίτι ως απομεινάρι μιας άλλης εποχής. Το βιβλίο έμεινε γνωστό για τις εικονογραφήσεις και τα χαρακτηριστικά του παραδείγματα.


Πολλά χρόνια μετά ο κ. Γιώργος Κατσίποδος ζωντάνεψε τη Λόλα και την Άννα στους τοίχους του δημοτικού σχολείου στο Σούλι της Πάτρας! Όλοι οι θρυλικοί ήρωες που πυροδότησαν κάποτε τη φαντασία των παιδιών ήρθαν στη ζωή μας για να φανερώσουν την αγάπη για τη γνώση, τους ανθρώπους και τη ζωή.



Ο παππούς Γιώργος μας βοήθησε να ανασύρουμε από τη μνήμη τις μαγικές σελίδες του βιβλίου που μας «σημάδεψε» μια για πάντα.


Εδώ και αρκετό καιρό συμβάλλει εθελοντικά στο να δίνει ζωή στους άτονους τοίχους των σχολείων και να μας κάνεις να χαμογελάμε παρακολουθώντας το έργο του!


Του αξίζουν πραγματικά πολλά συγχαρητήρια!


Πηγή: patrasevents.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια