Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τι καθήκοντα έχουν αναλάβει οι γυναίκες στον τουρκικό στρατό και τι αποκαλύπτεται

Ένα ρεπορτάζ για την εκπαίδευση αλλά και την ανάληψη καθηκόντων διοικητών από γυναίκες στις 

τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, αποκαλύπτει πληροφορίες χρήσιμες για τη δομή μονάδων του τουρκικού στρατού. Στον οποίον όπως φαίνεται οι γυναίκες έχουν αναλάβει πλέον σημαντικό ρόλο και αποστολές.
Γυναίκες στρατιωτικοί περιμένουν στα σύνορα του Κάρς
Στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, γυναίκες Διοικητές  έχουν επιφορτιστεί με δύσκολα καθήκοντα και εκπληρώνουν με επιτυχία την ευθύνη που έχουν αναλάβει. Οι γυναίκες Διοικητές, οι οποίες υπηρετούν στη σύνθεση της 14ης Μ/Κ ΤΑΞ ΠΖ του Κάρς, πετυχαίνουν «διάνα» τους στόχους τους και ξεπερνούν κάθε είδους δυσκολία με αποφασιστικότητα.
Στο Λόχο Συντηρήσεως της 14ης Μ/Κ ΤΑΞ ΠΖ του Κάρς, Δκής είναι η Λοχαγός Οζλέμ Αλτούνταγ Φατούρα, η οποία είναι και μητέρα παιδιών, αλλά και κρατά τα οχήματα, τα όπλα και τον εξοπλισμό της Ταξιαρχίας σε ετοιμότητα εκπλήρωσης των καθηκόντων τους.
Στη Διμοιρία Αεράμυνας Διοικητής είναι η Υπολοχαγός Μεράλ Σαφάκ Ουνλιού, η οποία καταστρέφει κάθε είδους αεροπορικού στόχου, προσφέροντας εμπιστοσύνη στους φίλους και εκφοβισμό στους εχθρούς.
«Από μικρό παιδί θαύμαζα τη στρατιωτική στολή»
Η Υπολοχαγός Μεράλ Σαφάκ Ουνλιού, Διοικητής Διμοιρίας Αεράμυνας, αναφέρει:
«Από παιδί θαύμαζα τη στρατιωτική στολή. Νωρίτερα δεν είχα ακούσει ούτε καν το όνομα αυτής της επαρχίας, όμως διαπίστωσα μια πολύ έντιμη συμπεριφορά αυτών των ανθρώπων, για τον πατριωτισμό τους και την αγάπη τους για την πατρίδα. Μια μέρα είδα την εκπομπή «Ο Τουρκικός στρατός στον πόλεμο και την ειρήνη». Το θέμα της εκπομπής ήταν «Γυναίκες πιλότοι Ε/Π». Την εκπομπή την παρακολούθησα με ενθουσιασμό και εκείνη την ημέρα είπα «εγώ θα γίνω Αξκός». Η οικογένειά μου αυτή την απόφαση την αντιμετώπισε με ενθουσιασμό και με χαρά. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το κλάμα του αδερφού μου από χαρά, κατά την ημέρα αποφοιτήσεώς μου από τη Σχολή».
«Καθήκον μου είναι η εξασφάλιση αεράμυνας των Μονάδων»
Σε νεαρή ηλικία έχει αναλάβει βαριές ευθύνες η Υπολοχαγός  Μεράλ Σαφάκ Ουνλιού, γεγονός που τραβάει την προσοχή, και η οποία λέει:
«Εκτελώ τα καθήκοντα Διοικητού Διμοιρίας Αεράμυνας της 14ης Μ/Κ ΤΑΞΠΖ. Εκτός από τους τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους και τα πυρομαχικά που ρίχνονται από αέρος στο έδαφος, πρωταρχικό μου καθήκον είναι η καταστροφή κάθε είδους αεροπορικού στόχου, η παρενόχλησή του για να μειωθεί η επιρροή του ή ο εξαναγκασμός του σε αποχώρηση χωρίς να εκτελέσει την αποστολή του και παίρνοντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα, να εξασφαλίσουμε την αεράμυνα των Μονάδων μας, σύμφωνα με τη δοθείσα διαταγή. Εκτός απ’ αυτά, καθήκον μου είναι η παρακολούθηση των ατομικών δικαιωμάτων του προσωπικού, η διατήρηση της πολεμικής ετοιμότητα της Μονάδος στον πλέον υψηλό βαθμό, η φροντίδα των υλικών του στρατού την ευθύνη των οποίων έχουμε, η συντήρησή τους και ο έλεγχός τους. Μας δυσκολεύουν οι φυσικές συνθήκες, ο έντονος ρυθμός εργασίας και κυρίως οι βαριές ευθύνες σε νεαρή ηλικία. Ωστόσο στη Διμοιρία μου, το προσωπικό εκτελεί τα  καθήκοντά του ανιδιοτελώς και με αυτά που διδαχτήκαμε στη ΣΣΕ, με αποφασιστικότητα ξεπερνάμε αυτές τις δυσκολίες».
Η συντήρηση των μέσων, των όπλων και των εξοπλισμών, απ’ αυτήν εξαρτάται
Τα καθήκοντα του Διοικητού της Μονάδος Συντηρήσεως της 14ης Μ/Κ ΤΑΞΠΖ, ασκεί η Λγός  Οζλέμ Αλτούνταγ Φατούρα, η οποία μίλησε ως εξής:
«Η μεγαλύτερη ευθύνη μας είναι η εξασφάλιση και η υποστήριξη της  συντήρησης και η επισκευής των μέσων, των όπλων και των εξοπλισμών της Ταξχίας μας. Στις υψηλότερες περιοχές της Ταξχίας μας, που εκτελούν σημαντικά καθήκοντα, τα μέσα, τα όπλα και οι εξοπλισμοί, θα πρέπει να βρίσκονται πάντα σε ετοιμότητα και αν υπάρχει βλάβη, θα πρέπει να αποκαθίσταται άμεσα και σωστά, για να υπάρχει η ικανότητα κίνησης στην περιοχή και η ευθύνη μας είναι πολύ μεγάλη, καθόσον επηρεάζει την υποστήριξη των βολών. Σ’ αυτή την ιδιαιτερότητα της ευθύνης βρίσκονται 2 Αξκοί (Δκτής και Υδκτής), 56 Υπαξκοί, 14 Ειδικευμένοι Υπαξκοί και 102 στρατιώτες και όλοι μαζί φέρουμε σε πέρας το καθήκον μας»

Η Λγός Οζλέμ Αλτούνταγ Φατούρα, αποφοίτησε το έτος 2005 από τη ΣΣΕ και υπηρέτησε με σειρά σε διάφορα καθήκοντα στο Ντιγιάρμπακιρ, Σίρνακ, Τζίζρε, «ΤΔΒΚ» (κατεχόμενη Κύπρος) και στο Αντάπαζαρι. Το 2015 μετατέθηκε στο Κάρς και εκτελεί τα καθήκοντα Δκτού Μονάδος Συντηρήσεως της Ταξχίας. Για τα επιτυχή καθήκοντα που εκτελούν οι γυναίκες Δκτές στη μεθόριο του Καρς τιμήθηκαν απλό τους ανωτέρους της με βραβείο. Οι γυναίκες Δκτές οι οποίες πετυχαίνουν «διάνα» στη σκοποβολή, δεν επιτρέπουν κανέναν να περάσει από τον αέρα και το έδαφος του Κάρς. Παρέχουν εμπιστοσύνη στους φίλους και εκφοβισμό στους εχθρούς, ενώ οι γυναίκες Δκτές του Κάρς, ζουν δικαιολογημένα την περηφάνια της παραμονής τους στα σύνορα.
Σχόλια
Από το παραπάνω δημοσίευμα, αποκαλύπτονται τα παρακάτω:
  • Η 14η Μ/Κ ΤΑΞΠΖ , η οποία βρίσκεται στη ΒΑ Τουρκία, διαθέτει «Διμοιρία Αεραμύνης»
  • Η δύναμη του Λόχου (ΤΧ) απαριθμεί 174 άτομα, από τα οποία τα 72 είναι στελέχη και τα 102 στρατιώτες (μια δύναμη που δεν έχουν ούτε τα δικά μας Τάγματα ΠΖ της σήμερον στον Έβρο)
  • Γυναίκες Αξκοί της Τουρκίας που αποφοιτούν από τη ΣΣΕ, τοποθετούνται και στα Όπλα
  • Η Δκτής του Λόχου (ΤΧ) υπηρέτησε σε τρεις από τις δυσκολότερες περιοχές της Τουρκίας (Ντιγιάρμπακιρ, Σίρνακ και Τζίζρε), όπου είναι η «σφηκοφωλιά» των Κούρδων, αλλά υπηρέτησε και στην «κατεχόμενη Κύπρο».
*Εφημερίδα «Τουρκία» - Μετάφραση: Χαρ. Καραγκιοζούδης
militaire.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια