Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εισβολή Ρουβίκωνα στη Βουλή: Δεν έπρεπε να φύγουν ανενόχλητοι, λένε αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Ξεκάθαρη ήταν η άποψη αξιωματικών της ΕΛΑΣ ότι τα μέλη του «Ρουβίκωνα» που εισέβαλαν στη



 Βουλή έπρεπε να προσαχθούν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση και όχι να αφεθούν να φύγουν ανενόχλητοι.
Και μάλιστα, όπως αποκάλυψαν μάρτυρες που ήταν μπροστά στο περιστατικό, είχαν ήδη βάλει χειροπέδες στα πρώτα άτομα και τα είχαν επιβιβάσει σε περιπολικό.

Όμως το περιπολικό επέστρεψε στη Βουλή και άφησε ελεύθερα τα μέλη του «Ρουβίκωνα», έπειτα από τη σχετική εντολή, καθώς ο πρόεδρος της Βουλής, που είναι και υπεύθυνος για το Κοινοβούλιο, ζήτησε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης οι «εισβολείς» να μην προσαχθούν και να τους αφήσουν να φύγουν.
Τα μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» έπιασαν στον «ύπνο» τους αστυνομικούς της Βουλής, που προσπαθούσαν μετά να βρουν και διάφορες εξηγήσεις και δικαιολογίες, όπως ότι ήταν επιλογή τους να τους ακινητοποιήσουν μέσα στο προαύλιο της Βουλής, για να μην έρθουν αντιμέτωποι αστυνομικοί και «Ρουβίκωνας» στο πεζοδρόμιο της Βασιλίσσης Σοφίας !!!!
Και μπορεί ο «Ρουβίκωνας» να προχώρησε σε μια «ακίνδυνη» παρέμβαση πετώντας φέιγ βολάν στο προαύλιο της Βουλής όμως κανένας δεν θα ήθελε να φανταστεί τι θα μπορούσε να συμβεί, αν αυτή την ευκολία εισόδου την εκμεταλλευόταν κάποιος που θα είχε σκοπό άλλα πράγματα....
Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την ασφάλεια του ελληνικού Κοινοβουλίου είχαν κληθεί πάντως να δώσουν εξηγήσεις και πριν μερικούς μήνες, όταν όχι μόνο δεν έκαναν τον έλεγχο που έπρεπε στην αλληλογραφία του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, αλλά αρχικά είχαν αρνηθεί ότι ο παγιδευμένος με εκρηκτικά φάκελος του κ. Παπαδήμου είχε περάσει από τα μηχανήματα και τους αστυνομικούς της Βουλής.
Χθες το μεσημέρι -παραδοσιακά όπως κάθε Τετάρτη – τα μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» αφού έφταναν ανά δυάδες στο πεζοδρόμιο της Βασιλίσσης Σοφίας, εισέβαλλαν από την κεντρική πύλη και έφτασαν μέχρι τα σκαλοπάτια της ανατολικής εισόδου.
Τα φέιγ βολάν έγραφαν συνθήματα για την απελευθέρωση της Ηριάννας - που καταδικάστηκε σε 13 χρόνια για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση- αλλά και για έναν ακόμη συγκατηγορούμενο της.
Στο κείμενο που ανέβασαν λίγο αργότερα στο γνωστό site των αντιεξουσιαστών ανέφεραν ότι η παρέμβασή τους ήταν σε ένδειξη συμπαράστασης και σε όσους τρομοκράτες δεν δίνεται άδεια από τις φυλακές, χαρακτηρίζοντάς τους μάλιστα «πολιτικούς κρατούμενους».

Οι αστυνομικοί έτρεχαν να κλείσουν τις πόρτες τις εισόδου, και οι 14 άνδρες και δυο γυναίκες μέλη του «Ρουβίκωνα», άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα και να πετούν τα φέιγ βολάν.
Όταν μάλιστα οι αστυνομικοί με τα πολιτικά, έκαναν έναν κύκλο γύρω τους για να τους ακινητοποιήσουν, τα μέλη της αναρχικής ομάδας ήταν απόλυτα συνεργάσιμοι και δεν αντέδρασαν καθόλου λες και γνώριζαν ότι σε λίγο θα αποχωρούσαν ανενόχλητοι από το ελληνικό κοινοβούλιο.
Μίνα Καραμήτρου - cnn.gr

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια