Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Λονδίνο: Δύο συλλήψεις εφήβων για τις επιθέσεις με οξύ


Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε σήμερα δύο έφηβους που φέρονται ότι εμπλέκονται σε πέντε επιθέσεις με οξύ, μέσα σε διάστημα 90 λεπτών στο ανατολικό Λονδίνο, που είχαν ως αποτέλεσμα να υποστούν σοβαρά εγκαύματα πολλοί άνθρωποι.

Οι δύο δράστες που επέβαιναν σε ένα μοτοποδήλατο πλησίασαν έναν 32χρονο στην περιοχή του Χάκνεϊ, στο ανατολικό Λονδίνο, περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα σήμερα και του έριξαν οξύ στο πρόσωπο. Ο ένας από τους δύο άρπαξε κατόπιν το μηχανάκι του θύματος.

Μέσα στην επόμενη μιάμιση ώρα, άλλοι τρεις άνδρες στο Χάκνεϊ και στη γειτονική συνοικία του Άιλινγκτον δέχτηκαν επίθεση με οξύ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ένα από τα θύματα έχει υποστεί φρικιαστικά εγκαύματα στο πρόσωπο.
Οι αρχές συνέλαβαν έναν 15χρονο στο Στόουκ Νιούινγκτον του βορειοανατολικού Λονδίνου και έναν 16χρονο σε άλλη περιοχή του βόρειου Λονδίνου με την κατηγορία της πρόκλησης σοβαρών σωματικών βλαβών.

Η αρχηγός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας Κρεσίντα Ντικ τόνισε ότι μολονότι οι επιθέσεις με οξύ είναι σπάνιο γεγονός στο Λονδίνο, ο αριθμός τους φαίνεται ότι έχει αυξηθεί το τελευταίο διάστημα στη βρετανική πρωτεύουσα.

"Δεν θέλω να πιστεύουν οι άνθρωποι ότι αυτό το πράγμα συμβαίνει συνεχώς στο Λονδίνο, όμως ανησυχούμε επειδή ο αριθμός φαίνεται να αυξάνεται" είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό LBC. "Οι επιθέσεις με οξύ είναι βάρβαρες πράξεις. Το οξύ μπορεί να προκαλέσει φρικτά τραύματα. Οι χθεσινοβραδινές πιστεύουμε ότι συνδέονται με μια σειρά ληστειών", εξήγησε.

Η κυβέρνηση τόνισε ότι συνεργάζεται με την αστυνομία για να βρεθεί ένας τρόπος να σταματήσουν αυτές οι επιθέσεις. "Ήδη είναι ποινικό αδίκημα να έχει κανείς επάνω του οξύ ή κάποια διαβρωτική ουσία για να προκαλέσει βλάβη. Συνεργαζόμαστε με την αστυνομία για να δούμε τι άλλο μπορούμε να κάνουμε" είπε μια εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

skai.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια