Να πληρώνουν από την τσέπη τους για τις αποστολές ζητάει η Δ.Ο.Δ από τους ιπτάμενους του Λιμενικού

Εκεί που τους χρωστάγανε... τους βάζουν να πληρώσουν. 


Αλλη μία ιστορία αθάνατης ελληνικής πατέντας στο Λιμενικό, με την αρμόδια οικονομική υπηρεσία να ζητάει να πληρώνουν από την τσέπη τους τις καμπίνες όταν μετακινούνται για αποστολές οι ιπτάμενοι της υπηρεσίας εναερίων μέσων αλλά και επιστρέψουν τυχόν ποσά που τους δόθηκαν!

Σύμφωνα με την επιστολή που έστειλε στον Αρχηγό του Λ.Σ η Ενωση Αττική/Πειραιά:
κ. Αρχηγέ,
Με έγγραφό της η Δ.Ο.Δ (ΑΠ: 2823.11/40350/2017) ζητά  από το ιπτάμενο προσωπικό της ΥΕΜ/ΜΕΛΣ να επιστρέψει  τα έξοδα μετακίνησης από προηγούμενες αποστολές διότι σύμφωνα με την άποψή της και χωρίς να αναφέρει ρητά παρά μόνο αόριστα τις διατάξεις που ορίζουν αυτή την άποψη, τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από το βαθμό του Λ/Φ έως τον βαθμό του Υποπλοιάρχου, δεν δικαιούνται χρήση κλίνης σε καμπίνα.
Μάλιστα η Δ.Ο.Δ. το προχωρά ένα βήμα παραπάνω καθώς ζητά επιστροφή όλου του ποσού χωρίς να αναγνωρίζεται καν ποσό για την μετακίνηση σε θέση μικρότερης κατηγορίας θέσης.
Άραγε σύμφωνα με την διοίκηση της Δ.Ο.Δ. πως θα έπρεπε να μεταφερθούν από το Κοτρώνι του Μαραθώνα σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου; Κολυμπώντας ή με δικά τους έξοδα;
Λίγο χρειάζεται να τονιστεί, ότι τα Στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κινούνται για τις ανάγκες της υπηρεσίας και ιδιαίτερα τα ιπτάμενα εξ αυτών είναι εξειδικευμένα Στελέχη που μετακινούνται για άμεση ανάληψη πτήσεων, η ασφαλής διεκπεραίωση των οποίων προϋποθέτει προηγούμενη πολύωρη κατάκλιση και πνευματική διαύγεια που μπορεί να εξασφαλιστεί μόνο με την χρήση καμπίνας.
Παραθέτουμε και τη γνωμοδότηση της νομικής μας Συμβούλου επί του θέματος και ζητάμε άμεσα να δοθούν εντολές από την ΓΔΟΥ & την ΔΟΔ ώστε να σταματήσουν οι οχλήσεις στα στελέχη περί επιστροφής και όπως αποζημιωθούν άμεσα τα στελέχη για τις Υπηρεσιακές μετακινήσεις.


Ο Πρόεδρος Τσατσουλής Αθανάσιος
Ο Γενικός Γραμματέας Τσιάνος Παναγιώτης  
_