Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κλοπή μαμούθ με λεία ενός εκατομμυρίου ευρώ στην Μύκονο

Κλοπή μαμούθ με λεία άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ διαπράχθηκε προ τριών ημερών στην Μύκονο! Η κλοπή σημειώθηκε σε ενοικιαζόμενη βίλα στην περιοχή Πουλί της του νησιού όπου
διέμενε μία επιχειρηματίας από την Βενεζουέλα που ασχολείτο με επενδύσεις σε ακίνητα και η οποία είχε φθάσει με ένα ακόμη άτομο στη Μύκονο για να παρευρεθούν σε γάμο. Οι άγνωστοι δράστες που εισέβαλαν μεταμεσονύκτιες ώρες στο οίκημα , άρπαξαν το χρηματοκιβώτιο που περιείχε χρήματα και τιμαλφή της προαναφερόμενης αξίας.


Ηδη οι αξιωματικοί του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου – οι οποίοι προσφάτως εξιχνίασαν τις περισσότερες από τις 21 μεγάλες κλοπές και διαρρήξεις που είχαν γίνει πέρσι «νησί των Ανέμων» - πραγματοποιούν εκτεταμένη έρευνα για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των δραστών. Μάλιστα πιθανολογείται ότι πρόκειται για τους ίδιους δράστες οι οποίο προ μερικών εβδομάδων είχαν οργανώσει διάρρηξη σε κατοικία Ελληνα ιδιώτη. Μάλιστα τους αστυνομικούς έχει εντυπωσιάσει ότι οι δράστες λαμβάνουν εντυπωσιακά μέτρα για να μην αφήνουν ίχνη (νάιλον σακούλες στα παπούτσια τους, γάντια κ.λπ.).


Η αρπαγή των χρημάτων και των τιμαλφών από την κατοικία όπου διέμενε επιχειρηματίας από τη νότιο Αμερική αποτελεί ρεκόρ-ως προς το ύψος της λείας - στο κοσμικό κυκλαδίτικο νησί, μετά από την κλοπή περίπου 800.000 ευρώ που είχε καταγραφεί πέρσι στο σπίτι που διέμενε ο παλιός σταρ του NBA Ρόνι Σεικέλι .


Ωστόσο εντυπωσιάζει τα γεγονός ότι πολλοί εύποροι επισκέπτες του νησιού-όπως κι άλλων περιοχών των Κυκλάδων- που μεταφέρουν αντικείμενα μεγάλης αξίας και τεράστια χρηματικά ποσά , αποφεύγουν να λάβουν μέτρα ασφαλείας . Κι έτσι νέα κυκλώματα ποινικών «επισκέπτονται» το νησί . Κι αυτό γιατί διαβλέπουν την εγκληματική ευκαιρία , κι ότι μια ληστρική επιδρομή σε μια εξοχική κατοικία μπορεί να τους αποφέρει κατά μέσο 300.000 ευρώ και άνω .Ποσά που δεν θα μπορούσαν να συγκεντρώσουν ούτε από... τέσσερις ληστείες τραπεζών ή άλλες μεγάλες ληστρικές επιθέσεις στην Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας.


Αναφέρεται ότι προ τριών ημερών αξιωματικοί του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου συνέλαβαν μετά από καταδίωξη έναν 24χρονο Αλβανό που είχε προχωρήσει τις τελευταίες ημέρες –μαζί με δύο συνεργούς του που διέφυγαν- τέσσερις διαρρήξεις και κλοπές (με μικρή πάντως λεία) σε κατοικίες στις περιοχές της Ανω Μεράς και της Κουνούπας. Οι δράστες επέλεγαν ως στόχους χώρους οι οποίοι δεν διέθεταν κάμερες. 


tovima.gr - Βασίλης Λαμπρόπουλος
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια