Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πολεμικά αεροσκάφη και ελικόπτερα «έσκισαν» τον ουρανό στην Καβάλα (βίντεο)

Με σύνθημα «Σηκώνουμε το κεφάλι ψηλά» εκατοντάδες θεατές από τη Μακεδονία και όχι μόνο, βρέθηκαν χθες στην πανέμορφη πόλη της Καβάλας για να παρακολουθήσουν γι’ ακόμη μία χρονιά το AirSea Show, που εντυπωσιάζει πάντα μικρούς και μεγάλους. Πολεμικά αεροσκάφη και ελικόπτερα «έσκισαν» τον ουρανό της μακεδονικής πόλης και πρόσφεραν μοναδικό θέαμα στους παρευρισκόμενους.

Τις εντυπώσεις «έκλεψε» με την εμφάνισή του το ελικόπτερο «Απάτσι», το οποίο προσγειώθηκε στο λιμάνι τις Καβάλας, ενώ οι πιλότοι βγήκαν φωτογραφίες με τον κόσμο.

19650259 930827893722241 1968475060 o

Η γιορτή άρχισε την Παρασκευή, 30 Ιουνίου ενώ το κυρίως μενού ήταν χθες, Σάββατο 1 Ιουλίου. Οι επιδείξεις ξεκίνησαν το απόγευμα με τον στόλο ιστιοπλοϊκών σκαφών του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας και τα ταχύπλοα (jet ski) της ομάδας «Kavala Team». Ακολούθησε το πρόγραμμα των πτήσεων... Παρότι τα πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου PZL ήταν πρώτα στη σειρά, τελικά αναγκάστηκαν να μεταβούν στις Σέρρες για επιχείρηση κατάσβεσης φωτιάς. Ετσι, συνέχισαν οι ομάδες «Δαίδαλος» και «Δίας» της Πολεμικής Αεροπορίας, η ομάδα «Baltic Bees» (σ.σ. συμμετείχε και στο προηγούμενο Kavala Air Sea Show), τα ελικόπτερα της διάσημης ομάδας επιδείξεων Vostok, του ελληνικού στρατού (τύπου «Απάτσι») και του Πολεμικού Ναυτικού, επίδειξη «εναέριου χορού» από την Κατερίνα Σολδάτου και ένα σμήνος αεροσκαφών της ομάδας «Pioneer».
Η αυλαία του άκρως επιτυχημένου σόου έπεσε σήμερα με την επίδειξη από τα αεροσκάφη της ομάδας «Pioneer» στην παραλία της Νέας Περάμου, στο πλαίσιο του «Pageo Flying Day». Παράλληλα, υπήρχαν πλήθος παράλληλων δράσεων, με τον κόσμο να το ευχαριστιέται και με το παραπάνω. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως στα διόδια της Μουσθένης δημιουργήθηκαν ουρές αυτοκινήτων, που είχαν προορισμό την Καβάλα...

Οι διοργανωτές και ο στόχος της εκδήλωσης
Η Οργανωτική Επιτροπή με επικεφαλείς τον Δήμο και τη Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και μέλη τον Οργανισμό Λιμένα, τη «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», το Εμπορικό Επιμελητήριο, τον Σύνδεσμο Ξενοδόχων Καβάλας, το Σωματείο Καφεζυθοπωλών καθώς και την AOPA Hellas, προγραμμάτισαν τη διεθνή αεροναυτική διοργάνωση «6th Kavala AirSea Show 2016», στην παραλιακή ζώνη του λιμένα της πόλης και στην ευρύτερη περιοχή.

Η διοργάνωση έχει στρατηγική και επιχειρησιακή συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας, την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και τις Κρατικές Υπηρεσίες. «Τελεί υπό την Αιγίδα» του Υπουργείου Τουρισμού και είναι μέλος του European Air Show Council (EUAC). Οι αεροπορικές αλλά και ναυτικές επιδείξεις προβάλουν και προάγουν την ανθρώπινη δυνατότητα και τόλμη αλλά και τα όρια της αεροναυτικής τεχνολογίας, προκαλούν συγκίνηση και θαυμασμό στους θεατές και διευρύνουν την φαντασία των μικρών παιδιών.



πηγή: seleo
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια