Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αρβανιτιά: Η απίστευτη ομορφιά της διάσημης παραλίας του Ναυπλίου


Μόνο μια ανάσα ή σχεδόν μια ανάσα, για να ακριβολογούμε, από την Αθήνα βρίσκεται η εκπληκτικής ομορφιάς παραλία Αρβανιτιά στο Ναύπλιο.

Μάλιστα αποτελεί την πιο διάσημη παραλία του Ναυπλίου.

Στη σκιά του υποβλητικού κάστρου του Παλαμηδίου, συγκεκριμένα κάτω από τον προμαχώνα Θεμιστοκλή, βρίσκεται μια μικρή σχετικά παραλία (περίπου 200 μέτρα η γραμμή της), που όμως έχει πεντακάθαρα νερά, βραβευμένα με Γαλάζια Σημαία.


Η παραλία έχει λεπτό βοτσαλάκι.

Εκτός από τα καθαρά νερά, η Αρβανιτιά έχει όλες τις ανέσεις: καφετέρια (για τους απαραίτητους καφέδες), WC, ντους, ενοικιαζόμενες ομπρέλες και ξαπλώστρες. Στην είσοδο της παραλίας υπάρχει άνετος χώρος πάρκινγκ.


Η παραλία έχει επίσης πολύ καλές κριτικές στο TripAdvisor.

Από την αριστερή πλευρά ξεκινά ένας χωματόδρομος καλής βατότητας, που ενώνει την παραλία της Αρβανιτιάς με την Καραθώνα. Μία διαδρομή δίπλα στη θάλασσα, μέσα στο πράσινο και με εκπληκτική θέα. Από τη δεξιά πλευρά ξεκινά ο πλακόστρωτος δρόμος που ενώνει την Αρβανιτιά με τα μαγαζάκια δίπλα στο κύμα του λιμανιού του Ναυπλίου. Η διαδρομή αυτή λέγεται «Γύρος της Αρβανιτιάς» και προσφέρει εκπληκτική θέα του Αργολικού κόλπου.


Και κάτι για την... ιστορία

Σύμφωνα με το θρύλο, η περιοχή πήρε το όνομά της από τη μεγάλη σφαγή των Αλβανών μισθοφόρων το 1779. Λένε πως ο Καπετάν Πασάς τους ανέβασε με δόλο στο Παλαμήδι και από εκεί τους γκρέμισε στη θάλασσα.


Πηγή: news.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια