Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ύπνος και σεξ: Πόσο επηρεάζει το ένα το άλλο; Δεν θα το πιστεύετε!


Η διάθεσή μας για σεξ επηρεάζεται από το πόσο κοιμόμαστε.

Αυτό προκύπτει από μία έρευνα που δημοσιεύεται στην Επιθεώρηση της Σεξουαλικής Ιατρικής και η οποία βασίζεται στην παρατήρηση της σεξουαλικής ρουτίνας 94.000 γυναικών μετά τα 50 σε συνάρτηση με τις συνήθειές τους στον ύπνο.

Συγκεκριμένα, η έρευνα κατέδειξε πως οι γυναίκες που κοιμούνται λιγότερο από 7 ώρες κάθε νύχτα έκαναν λιγότερο σεξ από εκείνες που δεν συνηθίζουν να σηκώνονται από το κρεβάτι πριν τις 8 ώρες. Λογικό, όταν δεν ξεκουράζεσαι, τι όρεξη να έχεις μετά για κάτι που όσο απολαυστικό κι αν είναι, προϋποθέτει ενέργεια και συνεπώς διάθεση.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η μελέτη, οι γυναίκες που κοιμόντουσαν περισσότερο τη μία μέρα, την επόμενη είχαν αυξημένη ερωτική επιθυμία. Το επίσης ενδιαφέρον είναι πως η επίδραση του ύπνου στην ερωτική μας ζωή είναι αμφίδρομη, καθώς το σεξ ευνοεί στο να κοιμάσαι πιο εύκολα. Κι εδώ είναι θέμα ορμονών.

Η παραγωγή οξυτοκίνης που κορυφώνεται κατά τη διάρκεια του σεξ σου ρίχνει το άγχος και σε χαλαρώνει φέρνοντας μια ευχάριστη υπνηλία.  Στο ίδιο μοτίβο λειτουργεί και η προλακτίνη, η οποία μάλιστα συμβάλλει στο να πέσεις σε ύπνο βαθύ.


Πηγή: ladylike.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια