Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Διεκδικεί αποζημίωση για υπεξαίρεση και απάτη για τα 70.000 που του έδωσε να τα… φυλάξει

Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου προσέφυγε ένας κάτοικος της Ψίνθου κατά επιχειρηματία της Ρόδου διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 79.956 € λόγω αδικοπραξίας σε βάρος του
και συγκεκριμένα τελέσεως των αδικημάτων της υπεξαίρεσης και απάτης.
Ο ενάγων υποστηρίζει ότι ο εναγόμενος ιδιοποιήθηκε τις οικονομίες μιας ζωής, που ανέλαβε να φυλάξει σε χρηματοκιβώτιο ιδιοκτησίας του, φοβούμενος «κούρεμά» τους! Για την ίδια υπόθεση διενεργείται εξάλλου και ποινική έρευνα.
Σύμφωνα με την αγωγή ο ενάγων και η οικογένειά του είχαν αναπτύξει στενές φιλικές σχέσεις και σχέσεις ιδιαίτερης εμπιστοσύνης με τον εναγόμενο.
Σε επιχείρηση του τελευταίου, απασχολείτο εξάλλου και η θυγατέρα του από τον Απρίλιο του 2001 έως και τον Απρίλιο του 2015.
Όπως υποστηρίζει ο ενάγων τον Ιούνιο του 2012 ο εναγόμενος γνωρίζοντας την αγωνία του, για τον κίνδυνο απώλειας των τραπεζικών καταθέσεων και μάλιστα ποσού 70.000 ευρώ που αποτελούσε το σύνολο τον οικονομιών του, τον παρακίνησε να του φυλάξει στο χρηματοκιβώτιο που είχε στο υπόγειο της οικίας του οποιοδήποτε χρηματικό ποσό σε μετρητά προκειμένου να μην κινδυνεύσει από πιθανό «κούρεμα», ενώ, όπως ισχυρίζεται, είχε αναλάβει την ρητή δέσμευση να του επιστρέψει τα χρήματά του όταν του ζητηθεί. Ο ενάγων ανέλαβε το ως άνω χρηματικό ποσό από δύο τραπεζικούς του λογαριασμούς τον Ιούνιο του 2012 και φέρεται να τα παρέδωσε στον εναγόμενο τον ίδιο μήνα. Όπως υποστηρίζει, τον Ιούνιο του 2014 η κόρη του, ζήτησε από τον εναγόμενο να τους επιστρέψει τα χρήματα αλλά δεν το έπραξε υποστηρίζοντας ότι το χρηματοκιβώτιο του είχε βλάβη και δεν άνοιγε. Το ίδιο έκανε εξάλλου και ο ίδιος κι άλλα μέλη της οικογένειάς του και όπως υποστηρίζει ο εναγόμενος προέβαλλε ανάλογες δικαιολογίες. Σχετικά, όπως αναφέρεται στη αγωγή, ενημερώθηκε η σύζυγος του εναγόμενου και άλλοι συγγενείς του, ενώ τον Ιούνιο του 2014 όταν ο γιός του ενάγοντος τον επισκέφθηκε για να πάρει τα χρήματα, εκείνος φέρεται να πήδηξε και να έφυγε από παράθυρο της επιχείρησης.
Ο ενάγων υποστηρίζει ότι διεκόπησαν οι στενές οικογενειακές τους σχέσεις ενώ ο εναγόμενος ενεργοποίησε φραγή στο κινητό του τηλέφωνο για να μην μπορούν να επικοινωνούν μαζί του. Και το έτος 2015 προσπαθούσε ο ενάγων και τα μέλη της οικογένειας του να διευθετήσουν το θέμα, όπως υποστηρίζουν, μάταια, με αποτέλεσμα τον Απρίλιο του 2015 να σταματήσει από την εργασία της στην επιχείρηση του εναγόμενου η κόρη του.
Την υπόθεση χειρίζεται η δικηγόρος κ. Μαριέττα Χατζηγιώργη.



 Πηγή:www.dimokratiki.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια