Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σε 32 συλλήψεις προχώρησαν οι κινέζικες αρχές για το πρότζεκτ «Υπερυψωμένο λεωφορείο»!


Το Υπερυψωμένο λεωφορείο (Transit Elevated Bus – TEB) αποτελούσε ένα πολύ έξυπνο πρότζεκτ που στόχο είχε να μειώσει δραματικά την κίνηση στους δρόμους της Κίνας.

Ωστόσο, όχι μόνο δεν προχώρησε αυτή η έξυπνη ιδέα, αλλά οι κινέζικες αρχές προχώρησαν σε 32 συλλήψεις ατόμων που σχετίζονται με το συγκεκριμένο πρότζεκτ.


Μάλιστα, παρόλο που στα αποκαλυπτήρια της πρωτότυπης αυτής ιδέας είχαν ήδη ξεκινήσει οι δοκιμές του TEB σε έναν αυτοκινητόδρομο της Κίνας, εντούτοις, για κάποιο λόγο οι δοκιμές σταμάτησαν και η δικαιολογία ήταν οικονομικές δυσκολίες.

Το πρότζεκτ είχε συγκεντρώσει περίπου 1,3 δισ. δολάρια από ιδιώτες επενδυτές από τον Οκτώβριο του 2016, μόλις δύο μήνες αφού ανακοινώθηκε η έναρξη δοκιμών του TEB. Τελικά, οι παραπάνω επενδυτές, που έφταναν τους 72, υπέβαλαν αγωγή εναντίον της εταιρείας με αποτέλεσμα να εμπλακεί η αστυνομία. Η εταιρεία Huaying Kailai είναι υπεύθυνη στην άντληση χρηματοδότησης για το εν λόγω πρότζεκτ, ενώ γίνονται προσπάθειες ανάκτησης των περισσότερων κεφαλαίων.


Να τονίσουμε ότι το Transit Elevated Bus ήταν κατασκευασμένο έτσι ώστε να βοηθήσει στην αποσυμφόρηση των πόλεων από τη μεγάλη κίνηση, μια και θα στεκόταν 2 μέτρα πάνω από το έδαφος, επιτρέποντας στα αυτοκίνητα να περνούν από κάτω του, εξοικονομώντας έτσι σημαντικό χώρο στους δρόμους.

Οι διαστάσεις του ήταν εντυπωσιακές, με το μήκος του αγγίζει τα 22 μέτρα, το πλάτος του τα 7,8 μέτρα και το ύψος του τα 4,8 μέτρα. Έτσι, το TEB-1 είχε τη δυνατότητα να μεταφέρει περίπου 300 άτομα σε κάθε διαδρομή, αντικαθιστώντας με αυτό τον τρόπο 40 συμβατικά λεωφορεία. Για την κίνησή του χρησιμοποιούνταν ηλεκτρισμός με τη μέγιστη ταχύτητα που μπορούσε να αναπτύξει να φτάνει τα 60 km/h.


Η δοκιμαστική διαδρομή που πραγματοποιήθηκε ήταν 300 μέτρα και η επιβίβαση των ανθρώπων γινόταν από ειδικές υπερυψωμένες πλατφόρμες στην άκρη του δρόμου. Το «υπερυψωμένο» λεωφορείο θα κυκλοφορούσε σε πέντε πόλεις της Κίνας, οι οποίες θα συμμετείχαν στο πρόγραμμα δοκιμών και εξέλιξής του.


Πηγή: gocar.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια