Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο νέος «χάρτης» του Προαστιακού -Μείωση της διαδρομής Αθήνα - Αεροδρόμιο κατά 20 λεπτά

Η ολοκλήρωση των έργων ηλεκτροκίνησης στον Κεντρικό Σταθμό Αθηνών, γνωστότερο ως Σταθμό 


Λαρίσης, άνοιξε μια νέα σελίδα για τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο της Αθήνας. Μετά από μια δεκαετία, επανέρχεται η απευθείας σύνδεση του κέντρου της Αθήνας με το αεροδρόμιο. Η χρήση της ηλεκτροκίνησης, η οποία μένει να επεκταθεί και μέχρι τον Πειραιά, εξασφαλίζει μεγαλύτερη ταχύτητα, ασφάλεια και αξιοπιστία.

Η «αυλαία» ανεβαίνει αυτή την Κυριακή, 30 Ιουλίου 2017, καθώς ξεκινούν τα νέα δρομολόγια, χωρίς αλλαγή όμως στις ισχύουσες τιμές των εισιτηρίων. Με τα νέα δρομολόγια, οι επιβάτες θα μεταβαίνουν πλέον απευθείας από το κέντρο της πόλης στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ή στο Κιάτο, και αντίστροφα, με μείωση του χρόνου διαδρομής έως και 20 λεπτά.

Οι αλλαγές αναλυτικά

Με την αναδιάρθρωση των δρομολογίων του Προαστιακού, η γραμμή Αεροδρόμιο - Κιάτο - Αεροδρόμιο καταργείται, και δημιουργούνται δυο νέες γραμμές, με κεντρικό κόμβο την Αθήνα (Σταθμός Λαρίσης). Αυτές είναι η γραμμή Αθήνα - Αεροδρόμιο - Αθήνα και η γραμμή Αθήνα - Κιάτο - Αθήνα.

Επίσης, τροποποιείται η Προαστιακή γραμμή Πειραιάς - Χαλκίδα - Πειραιάς. Θα λειτουργεί, ως τοπικό δρομολόγιο, η γραμμή Πειραιάς - Αθήνα - Πειραιάς και η γραμμή Αθήνα - Χαλκίδα - Αθήνα, με τις δύο να έχουν ανταπόκριση στο Σταθμό των Αθηνών.

Προαστιακή Γραμμή Αθήνα - Αεροδρόμιο - Αθήνα

Η γραμμή θα συνδέει  απευθείας το αεροδρόμιο με το κέντρο της Αθήνας και αντίστροφα, καθώς
και τον Πειραιά, με καθημερινά δρομολόγια ανά μία  ώρα. Δρομολόγια θα εκτελούνται και στο τμήμα Αεροδρόμιο - ΣΚΑ προκειμένου να υπάρχει σύνδεση με το σιδηροδρομικό άξονα προς Βόρεια Ελλάδα. Ώρα αναχώρησης πρώτου δρομολογίου από Αθήνα 5.03 και τελευταίου 21.03. Από Αεροδρόμιο ώρα αναχώρησης πρώτου δρομολογίου 6.15 και τελευταίου 22.15.   

Προαστιακή Γραμμή Αθήνα - Κιάτο - Αθήνα

Η γραμμή θα συνδέει απευθείας το Κιάτο με το κέντρο της Αθήνας και αντίστροφα, με καθημερινά δρομολόγια  ανά μία ώρα. Μέσω Κιάτου, με μετεπιβίβαση στα λεωφορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι επιβάτες έχουν πρόσβαση στην Πάτρα. Ώρα αναχώρησης πρώτου δρομολογίου από Αθήνα 5.36 και τελευταίου 22.36 - Από Κιάτο ώρα αναχώρησης πρώτου δρομολογίου 4.59 και τελευταίου 21.59.

Για όσους επιθυμούν να μετακινηθούν από την γραμμή του Κιάτου προς το Αεροδρόμιο και αντίστροφα θα υπάρχει μετεπιβίβαση στο σταθμό Κάτω Αχαρναί.

Προαστιακή Γραμμή Πειραιάς - Αθήνα - Πειραιάς και Αθήνα - Χαλκίδα - Αθήνα

Η γραμμή θα συνδέει το λιμάνι του Πειραιά με το κέντρο της Αθήνας και στη συνέχεια με την Χαλκίδα και αντίστροφα. Θα υπάρχουν και ανταποκρίσεις με Αεροδρόμιο για το επιβατικό κοινό που αναχωρεί από το σταθμό του Πειραιά. Ώρα αναχώρησης πρώτου δρομολογίου από Αθήνα για Πειραιά 5.58 και τελευταίου 23.03 - Από Πειραιά για Αθήνα ώρα αναχώρησης πρώτου δρομολογίου 5.25 και τελευταίου 22.25. Ώρα αναχώρησης πρώτου δρομολογίου από Αθήνα για Χαλκίδα 4.51 και τελευταίου 21.51 - Από Χαλκίδα για Αθήνα ώρα αναχώρησης πρώτου δρομολογίου 5.26 και τελευταίου 22.26.   

Σημειώνεται ότι με την έναρξη των νέων δρομολογίων, δεν είναι πια δυνατή η απευθείας διέλευση αμαξοστοιχιών μεταξύ των σταθμών ΣΚΑ και Άνω Λιοσίων,  λόγω έργων του ΟΣΕ. Ο εκτιμώμενος χρόνος ολοκλήρωσης είναι τέλος Δεκεμβρίου 2017  με αρχές Ιανουαρίου 2018, οπότε θα είναι και πάλι εφικτή η κυκλοφορία στο τμήμα αυτό. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ, να δρομολογηθεί λεωφορειακή σύνδεση μεταξύ των σταθμών Άνω Λιοσίων και Νερατζιώτισσας.

«Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ζητεί την κατανόηση του επιβατικού κοινού για τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του νέου πλέγματος δρομολογίων, καθώς λόγω των ευρύτατων αλλαγών ενδεχομένως να υπάρξουν προβλήματα ή και καθυστερήσεις, ενώ για τις πρώτες ημέρες παρακαλούνται οι επιβάτες να προσέρχονται νωρίτερα στο Σταθμό της Αθήνας για δική τους διευκόλυνση» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Επίσης, τονίζεται ότι οποιεσδήποτε αδυναμίες ή προβλήματα του νέου πλέγματος δρομολογίων διαπιστωθούν κατά την λειτουργία θα διορθωθούν άμεσα από την εταιρεία.

tovima.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια