Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο καλύτερα κρυμμένος «θησαυρός» της Ευρώπης για το 2017 είναι ένα ελληνικό χωριό! Δείτε ποιο είναι!


Ο ευρωπαϊκός οργανισμός Best Europe Destination, ανακοίνωσε πρόσφατα τη λίστα με τους κορυφαίους «κρυμμένους θησαυρούς» της τουριστικής Ευρώπης για το 20017.

Της λίστας ηγείται ένα ελληνικό χωριό. Πρόκειται για το Κοκκάρι στη Σάμο το οποίο στη σχετική λίστα του Best Europe Destination βρέθηκε πάνω από προορισμούς όπως το πανέμορφο Preko στην Κροατία, το όχι και τόσο κρυμμένο Positano στην Ιταλία και το Faial στις μακρινές Αζόρες.


Το Κοκκάρι, ένα από τα πιο δημοφιλή χωριά της Σάμου, που βρίσκεται 10 χλμ. βορειοδυτικά της πόλης, χτίστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα και φέρεται να χρωστάει το όνομα του στην -παλαιότερα- εκτεταμένη καλλιέργεια κοκκαριού, ένα είδος μικρού κρεμμυδιού. Σύμφωνα με μία άλλη εκδοχή, το όνομα του χωριού συνδέεται με τον πρώτο οικιστή και ιδιοκτήτη της περιοχής.


Αυτό που κάνει το Κοκκάρι να ξεχωρίζει, σε σχέση με άλλα χωριά σε μεγάλα νησιά, είναι ότι κατάφερε να διατηρήσει τη γραφικότητά του χάρη στα καλοδιατηρημένα σπίτια και την πλούσια βλάστηση, τα οποία σε συνδυασμό με τις όμορφες κοντινές παραλίες -ξεχωρίζουν η Τσαμαδού και τα Λεμονάκια- το έχουν μετατρέψει σε έναν από τους κορυφαίους προορισμούς στη Σάμο που όμως παραμένει άγνωστος σε όσους δεν έχουν επισκεφθεί το νησί του Πυθαγόρα και του Αρίσταρχου.

Λίγα λόγια για το Best Europe Destination

Το Best Europe Destination είναι ένα ανεξάρτητος οργανισμός που εδρεύει στις Βρυξέλλες και έχει ως αντικείμενο την ανάδειξη και προβολή του πολιτισμού και του τουρισμού της Ευρώπης και των προορισμών της. Απευθύνεται σε ένα διεθνές κοινό, μέσα από μία διαδραστική ηλεκτρονική πλατφόρμα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media).


Πηγή: perierga.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια