Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ποιες είναι οι πιο ασφαλείς χώρες στον κόσμο για το 2017;


Πολλοί βλέποντας όλα αυτά τα περιστατικά βίας που συμβαίνουν σε πολλές χώρες, δεν νιώθουν και πολύ άνετα να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Τα ταξίδια, όμως, είναι σημαντικά για πολλούς λόγους. Πέρα από τη διασκέδαση, γνωρίζεις νέα μέρη και νέους πολιτισμούς. Εμπλουτίζεις τις γνώσεις και τρέφεις την ψυχή σου με εμπειρίες.

Έτσι, λοιπόν, σας παρουσιάζουμε τις 10 πιο ασφαλείς χώρες για να επισκεφθείς το 2017! Μην νομίζεις ότι θα βαρεθείς επειδή θεωρούνται ασφαλέστερες. Όχι! Ίσα, ίσα προσφέρουν μπόλικη ιστορία, πράγματα να δεις και νέες εμπειρίες. Πάμε να δούμε ποιες είναι αυτές χωρίς παραπάνω καθυστέρηση.

Κατάρ


Το Κατάρ αποτελεί από τις πιο ασφαλείς χώρες της Μέσης Ανατολής, τόσο όσον αφορά την ασφάλεια, όσο και ως προς τις γενικότερες αξιολογήσεις. Μπορείς να απολαύσεις τη βόλτα σου στη Souq Waqif ή να επισκεφθείς το μουσείο  Sheikh Faisal. Ακόμα μπορείς να πας και στο νησάκι που λέγεται Pearl-Qatar.

Ρουάντα


Μπορεί η Ρουάντα από άποψη εγκληματικότητας να μην βρίσκεται χαμηλά στους δείκτες, όμως η αστυνόμευση και η προστασία κατά του εγκλήματος και της βίας είναι υψηλή. Επίσης, η Ρουάντα έχει ένα απίστευτο πάρκο με γορίλες που μπορείς να επισκεφθείς από τη μια πλευρά του και από την άλλη πλευρά του πάρκου μπορείς να δεις καμηλοπαρδάλεις, λιοντάρια και πολλά άλλα ζώα.

Ελβετία


Στην 8η θέση βρίσκεται η Ελβετία, της οποίας δεύτερο όνομα είναι η «ουδετερότητα». Παρ’ όλη την ουδέτερη στάση που κρατάει, η Ελβετία προσφέρει μοναδικές εμπειρίες όπως σκι, bungee jumping. Αν προτιμάς την ηρεμία και τη χαλάρωση, μπορείς απλά να χαζεύεις την ομορφιά και το μεγαλείο του Μάτεχορν.

Νορβηγία


Η Νορβηγία αποτελεί τον τέλειο προορισμό για τους φυσιολάτρες. Θα έχεις την ευκαιρία να δεις τα πανέμορφα Φιόρδ, να δοκιμάσεις πολλές και διαφορετικές μπύρες, καθώς επίσης να απολαύσεις μια βόλτα στο Opera House του Όσλο.

Σιγκαπούρη


Και από την απέραντη φύση της Νορβηγίας, πάμε μέχρι την πολύχρωμη Σιγκαπούρη. Η αστυνόμευση και η προστασία σε θέματα ασφάλειας και εγκληματικότητας είναι μεγάλη, οπότε δεν έχεις κάτι να φοβηθείς. Είναι μια χώρα που σίγουρα θα μπορείς να κάνεις το απόλυτο shopping-spree, να επισκεφθείς μουσεία και ταυτόχρονα να θαυμάσεις τα πολύχρωμα σπίτια.

Χονγκ Κονγκ


Και μιας και μιλάμε για πολλά ψώνια, ερχόμαστε και στο Χονγκ Κονγκ, το οποίο έχει και τα μικρότερα ποσοστά τρομοκρατίας στον κόσμο. Μπορείς να επισκεφθείς το ναό του Pak Tai στο νησί του Cheug Chau. Ή αν προτιμάς να ξεφύγεις λίγο από την πόλη, μπορείς να χαλαρώσεις στην παραλία του Repulse Bay.

Ομάν


Η αλήθεια είναι ότι το Ομάν είναι δίπλα με την Υεμένη, όπου γίνεται χαμός από τον πόλεμο. Παρόλα αυτά καταφέρνει το Ομάν και έρχεται στην 4η θέση αυτής της λίστας, μιας και έχει απίστευτα μικρά ποσοστά τρομοκρατίας σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο. Έχει απίστευτη φυσική ομορφιά και αν σε ενδιαφέρει να εντρυφήσεις και λίγο στην κουλτούρα του μια βόλτα στην αγορά και στο φρούριο-κάστρο δεν πρέπει να παραλειφθεί.

Ισλανδία


Η Ισλανδία έχει γίνει γνωστός τουριστικός προορισμός τα τελευταία χρόνια και αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι είναι από τις ασφαλέστερες χώρες που μπορείς να πας για διακοπές. Μπορείς να δεις τα υπέροχα Aurora Borealis, να απολαύσεις την υπέροχη γαλάζια λιμνοθάλασσα, καθώς επίσης και τους καταρράκτες. Η Ισλανδία θα λέγαμε κάθε άλλο παρά βαρετή είναι.

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα


Δε μας κάνει εντύπωση που τα Αραβικά Εμιράτα κατακτούν τη δεύτερη θέση αυτής της λίστας, μια και έχει αποδειχθεί ασφαλής προορισμός τα τελευταία τουλάχιστον 2 χρόνια. Ιδανικός προορισμός για ψώνια, καλό φαγητό και υπέροχες παραλίες.

Φινλανδία


Πρώτη στη λίστα έρχεται η Φινλανδία, που αν είσαι τυχερός θα μαγευτείς από το πανέμορφο Βόρειο Σέλας. Επίσης αξίζει να πας και για το Φεστιβάλ του Ήλιου του μεσονυκτίου, αλλά και στη Λαπωνία, όπου ζει και ο αγαπημένος σε όλους Άγιος Βασίλης. Σε γενικές γραμμές, η Φινλανδία αξίζει σαν προορισμός για διακοπές!


Πηγή: aggouria.net
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια