Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μεξικό: 19 νεκροί σε ανταλλαγή πυρών μεταξύ ενόπλων και αστυνομικών

Σφοδρή ανταλλαγή πυρών έγινε στην πολιτεία Σιναλόα στο Μεξικό, άντρο των καρτέλ ναρκωτικών, μεταξύ αστυνομικών και ενόπλων.


Δεκαεννέα ένοπλοι σκοτώθηκαν και πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν στο επεισόδιο τη νύχτα της Παρασκευή. Αυτοκινητοπομπή στην οποία επέβαιναν ένοπλοι διασταυρώθηκε με αστυνομικούς στην πόλη Μασατλάν.

Οι 19 ένοπλοι, που επέβαιναν σε τέσσερα αυτοκίνητα, σκοτώθηκαν όταν οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά τους. Τα τέσσερα οχήματα και 22 πυροβόλα όπλα, ανάμεσά τους επτά πιστόλια, κατασχέθηκαν.

Πρόκειται για ένα από τα πλέον πολύνεκρα επεισόδια των τελευταίων μηνών στην περιοχή, που έχει μετατραπεί σε θέατρο μιας άγριας διεκδίκησης της εξουσίας στους κόλπους του καρτέλ της Σιναλόα, έπειτα από τη σύλληψη την περασμένη χρονιά του αφεντικού του, του Χοακίν Γκουσμάν, ή «Ελ Τσάπο».

Η εσωτερική σύγκρουση για την ηγεσία της συμμορίας έχει οδηγήσει στην κλιμάκωση της βίας στη Σιναλόα φέτος. Πάνω από 760 άνθρωποι έχουν δολοφονηθεί από τις αρχές του Ιουνίου. Πρόκειται για έναν αριθμό χωρίς προηγούμενο μετά το 2011, σύμφωνα με τις αρχές της πολιτείας.

Πηγή: ΑΠΕ/ AFP/iefimerida.gr

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια