Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αυτός είναι ο 11χρονος με το μεγαλύτερο IQ στον κόσμο!


Το μικρότερο μέλος της κοινότητας Mensa έγινε ένας 11χρονος, καθώς στο τεστ IQ κατάφερε να συγκεντρώσει υψηλότερη βαθμολογία από τον Άλμπερτ Αϊνστάιν και το Στέφεν Χόκινγκ.

Ο 11χρονος Arnav Sharma μπορεί να συγκαταλέγεται πλέον στην ομάδα των πιο ευφυών ανθρώπων του κόσμου. Ωστόσο δεν γνωρίζει ακόμα ποιο επάγγελμα θα ήθελε να ακολουθήσει, αλλά δηλώνει ότι θα ήθελε να αξιοποιήσει την ευφυΐα του προς το κοινό όφελος.

Ο Arnav Sharma συγκέντρωσε τη μέγιστη βαθμολογία (162) στο τεστ Cattell III B, το τεστ IQ που χρησιμοποιεί η Mensa. Η κοινότητα με επιστολή της γνωστοποίησε στον 11χρονο πως πλέον συγκαταλέγεται στο 1% των πιο έξυπνων ανθρώπων στον κόσμο.

Το τεστ Cattell III B περιλαμβάνει 150 ερωτήσεις που αξιολογούν την κατανόηση μέσα από διάφορα αποσπάσματα κειμένων. Η μέγιστη βαθμολογία για τους ενήλικες είναι 161 και για παιδιά κάτω των 18 ετών το 162.

Ο Arnav, ο οποίος είναι ινδικής καταγωγής, ανέφερε ότι δεν ήταν ανήσυχος πριν από την εξέταση, λέγοντας: «Δεν έκανα καμία προετοιμασία για την εξέταση, αλλά δεν ήμουν νευρικός. Η οικογένειά μου έμεινε έκπληκτη, αλλά ήταν επίσης πολύ χαρούμενη όταν τους είπα για το αποτέλεσμα».


Πηγή: perierga.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια