Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Φθιώτιδα: Τρίτη ανατίναξη ΑΤΜ σε μια εβδομάδα - Άρπαξαν τουλάχιστον 100000 ευρώ οι δράστες

Ιδιαίτερα αποδοτική ήταν για την σπείρα που έχει ανατινάξει δεκάδες ΑΤΜ στη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο με τη μέθοδο plofkraak η τρίτη κατά σειρά έκρηξη που προκάλεσαν μέσα σε μια
εβδομάδα σε μηχάνημα αυτόματης ανάληψης σε περιοχή της Φθιώτιδας.

Στόχος των δραστών ήταν το ΑΤΜ της τράπεζας Πειραιώς στην Ελάτεια, που ήταν τοποθετημένο στο κτίριο του ΚΑΠΗ του Δήμου. Ο δυνατός κρότος που συγκλόνισε την κωμόπολη στις 4.10 τα ξημερώματα της Δευτέρας, έβγαλε τους κατοίκους από τα σπίτια τους. Όμως, οι δράστες είχαν προλάβει να γίνουν καπνός αρπάζοντας τουλάχιστον 100.000 ευρώ και το μόνο που πρόλαβαν να δουν, ήταν ένα μικρό αυτοκίνητο σκούρου χρώματος το οποίο απομακρυνόταν με ταχύτητα. Στο σημείο βρέθηκαν χαρτονομίσματα των 20 ευρώ, που είχαν καταστραφεί από την έκρηξη.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που ερευνούν την υπόθεση εκτιμούν ότι πρόκειται για «δουλειά» της ίδιας σπείρας που ανατίναξε την 1η Ιουνίου το ΑΤΜ που βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο του λιμανιού της Αρκίτσας, αλλά έφυγε με άδεια χέρια, ενώ και στις  27 Μαΐου τα μέλη της ανατίναξαν δυο ATM στις Λιβανάτες Φθιώτιδας. Από το ένα είχαν αρπάξει τότε άγνωστο ποσό, αφήνοντας πίσω τους κατεστραμμένα χαρτονομίσματα αξίας 8.500 ευρώ, ενώ από το άλλο δεν μπόρεσαν να πάρουν τις κασετίνες με τα χρήματα. 


protothema.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια