Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Mήνυμα στήριξης από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης LGBT Αστυνομικών στους 'Έλληνες Αστυνομικούς που πήραν μέρος στο Pride

Αναδημοσίευση από την lifo.gr:


Είναι πραγματικά αντιφατικά όσα συμβαίνουν με την Αστυνομία και το Pride αυτές τις μέρες. 

Σχολίασα χτες στο Facebook για όσα έγιναν στην Θεσσαλονίκη: 


Εννοείται ότι θα επικρίνουμε την Αστυνομία για όλα τα στραβά της (και είναι πολλά) όμως δεν μπορούμε να παραβλέπουμε ότι ενίοτε κάνει τη δουλειά της και μας προστατεύει. 

Και δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι μερικά πιο φρέσκα μυαλά, προσπαθούν να αλλάξουν εκ των έσω την Αστυνομία και να βοηθήσουν τους αδύναμους, αυτούς για τους οποίους μέχρι τώρα το Σώμα σε μεγάλο βαθμό αδιαφορούσε. Κι αντί να τους πούμε "μπράβο κι ας αργήσατε", κάποιοι θέλουν να τους διώξουν απ' τη γιορτή αγάπης και αποδοχής που είναι το Pride, ενώ άλλοι (βλέπε Φορτσάκης ή Χρυσαυγίτες) θεωρούν τη συμμετοχή τους ηθικό σκάνδαλο.

Το μήνυμα στήριξης στους Έλληνες Αστυνομικούς Ενάντια στο Ρατσισμό είναι ηχηρό και πρέπει να φτάσει και στα ανώτατα κλιμάκια της Αστυνομίας, ώστε να συνεχίσουν να στηρίζουν το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας και το χρήσιμο έργο του. 

Μεταφράζω ένα μέρος του μήνυματος του προέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης LGBT Αστυνομικών, του Ελβετού Petrik Thomann, ο οποίος εκφράζει με μήνυμά του, την από κοινού υποστήριξη των LGBT Εθνικών Αστυνομικών Οργανώσεων της Ευρώπης στο ελληνικό τμήμα:



(...) Ποιος είναι ο ρόλος της Αστυνομίας σε μια κοινωνία; Η Αστυνομία προστατεύει τους πολίτες και επιβάλλει το Νόμο, το Σύνταγμα και τη Διεθνή Χάρτα των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Η Αστυνομία δεν πρέπει να προστατεύει μόνο ένα τύπο ανθρώπου, πχ. μόνο τους λευκούς, τους στρέιτ, ή τους Χριστιανούς. Όμως συχνά η πραγματικότητα μας δείχνει κάτι διαφορετικό (...). Είναι πολύ σημαντικό η κοινωνία να αντανακλάται στη σύνθεση της Αστυνομίας.
Για μένα είναι ξεκάθαρο πως οι αστυνομικές δυνάμεις που υποστηρίζουν τη διαφορετικότητα στις τάξεις τους, έχουν καλύτερη αίσθηση του τι συμβαίνει στην κοινωνία και κατανοούν πως υπάρχει ποικιλία ανθρώπινων συμπεριφορών και ιδεών.
Ο Μιχάλης Λώλης (ο αξιωματικός του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας) είναι ο αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην EGPA. Σε αντίθεση με τις περισσότερες δυτικοευρωπαϊκές χώρες, δεν έχει τη στήριξη μιας οργάνωσης και πολεμά για ένα ζήτημα δύσκολο, σε μια χώρα που δεν είναι τόσο προχωρημένη όσο άλλες περιοχές της Ευρώπης. 
Έχει βέβαια τη στήριξη δεκατεσσάρων ευρωπαϊκών οργανώσεων, αλλά χρειάζεται και την υποστήριξη των Ελλήνων. 
Αυτή είναι μια έκκληση προς τις αστυνομικές δυνάμεις της Ελλάδας: Να είστε ανοιχτόμυαλοι - βοηθήστε τον Μιχάλη να συνεχίσει το έργο του.
Κι αυτή είναι μια έκκληση προς τη Διοίκηση της Αστυνομίας και τους πολιτικούς ηγέτες της Ελλάδας: Σας παρακαλώ να στηρίξετε δημόσια τα δικαιώματα των ΛΟΑΔ στην κοινωνία αλλά και μέσα στην Αστυνομία. (...)

lifo.gr

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια