Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανοικτή συνεδρίαση του Δ.Σ. της I.P.A. Ηρακλείου στο Α.Τ. Βιάννου

Παραθέτουμε ανακοίνωση της Ι.Ρ.Α. Ηρακλείου
Σμίγουμε με τους συναδέλφους των Αστυνομικών Τμημάτων, εκτός του Αστυνομικού Μεγάρου, στην προσπάθεια μας, για μια κουβέντα, ζεστή – φιλική, για μια παρέα.

Προφέροντας τη λέξη ΒΙΑΝΝΟΣ έρχεται στη σκέψη μας το ολοκαύτωμα (ή Σφαγή) της Βιάννου που αναφέρεται στις μαζικές εκτελέσεις κατοίκων και καταστροφές πάνω από 20 χωριών στις περιοχές της Βιάννου και της  Ιεράπετρας από Γερμανούς Ναζί κατά τη διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Οι εκτελέσεις, που πραγματοποιήθηκαν από μονάδες της Βερμάχτ στις 14-16 Σεπτεμβρίου του 1943 είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους καταγεγραμμένα 461 άτομα, ενώ υποστηρίζεται ότι ο συνολικός αριθμός των νεκρών ξεπερνά τους 500 Τα χωριά λεηλατήθηκαν και καταστράφηκαν οι σοδειές, επίσης πολλά κάηκαν. Οι εκτελέσεις διατάχτηκαν από τον στρατηγό Φρίντριχ - Βιλχελμ Μύλλερ, που έμεινε γνωστός και ως ο σφαγέας της Κρήτης, σαν αντίποινα για δράσεις της Κρητικής αντίστασης. Το ολοκαύτωμα της Βιάννου θεωρείται το δεύτερο μεγαλύτερο της Ελλάδας μετά των Καλαβρύτων.

Ο Δήμος Βιάννου είναι δήμος της Κρήτης. Υπάγεται στον Νομό Ηρακλείου και στην ομώνυμη επαρχία. Έχει έκταση 221.539 στρεμμάτων, ή 2,7% της συνολικής έκτασης της Κρήτης, και 5.563 κατοίκους (2011). Βρίσκεται στα νοτιοανατολικά του νομού Ηρακλείου και έχει έδρα την Άνω Βιάννο. Είναι χτισμένη στα ερείπια της αρχαίας πόλης Βίεννος ή Βίεννα που ήταν ανεξάρτητη και αυτόνομη, και έκοβε δικά της νομίσματα που απεικόνιζαν κεφάλι γυναίκας από τη μία όψη και από την άλλη λουλούδι.

Το Αστυνομικό Τμήμα Βιάννου αποτελεί τον θεματοφύλακα της περιοχής έχοντας επιδείξει σημαντικό αστυνομικό έργο, αστυνομεύοντας 16 δημοτικά διαμερίσματα και 43 οικισμούς, μεταξύ των οποίων οι πανέμορφοι παραλιακοί οικισμοί όπως το Καστρί, ο Κερατόκαμπος, η Άρβη, η Ψαρή Φοράδα, και τα Τέρτσα. 

Οι συνάδελφοι του Α.Τ. Βιάννου, αν και είναι λιγοστοί, καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να εξασφαλίσουν ασφάλεια και ευημερία στους πολίτες. Στην προσπάθειά τους αυτή είμαστε αρωγοί και αλληλέγγυοι, διαθέσιμοι να βοηθήσουμε πάντα με όποιο μέσο διαθέτουμε. Ας μη ξεχνάμε πως ανεξάρτητα αν ο αστυνομικός υπηρετεί στην πρωτεύουσα του νομού ή σε ένα απομακρυσμένο χωριό το καθήκον τους είναι κοινό: να πολεμήσουν το έγκλημα και να εμπεδώσουν αίσθημα ασφαλείας!

Πρόγραμμα εκδήλωσης

10:00 Αναχώρηση από Ηράκλειο - 12:00 Επίσκεψη στο Α.Τ. Βιάννου-  12:45 Επίσκεψη στο μνημείο Ηρώων πεσόντων Αμιρά Βιάννου - 13:00 Ανοιχτή συνεδρίαση Δ.Σ. στην ταβέρνα Σελί.-17:30 Επίσκεψη στο Βαχό Βιάννου -19:00 Αναχώρηση για Ηράκλειο

SERVO PER AMIKECO

Για την Τοπική Διοίκηση 

Ο Πρόεδρος     Μανόλης Ζαχαριουδάκης
 H Γενική Γραμματέας   Έφη Φλουρή 

*Συμμετοχή κατόπιν προσκλήσεως. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. 




_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια