Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

EKA Θεσσαλονίκης: Ενημέρωση για τις εσωτερικές τακτικές μεταθέσεις και για τους τρίτεκνους

Επειδή πολλοί συνάδελφοι μας θέτουν ερωτήματα σχετικά α) με τις Τακτικές Εσωτερικές
 
Μεταθέσεις (εσωτερικά δηλαδή) εντός της κάθε περιοχής μετάθεσης (ΓΑΔΑ ή ΓΑΔΘ ή ΔΑ Νομού), καθώς και αρκετοί συνάδελφοι των ειδικών κατηγοριών-εξαιρέσεων -τρίτεκνοι- για μεταθέσεις εκτός περιοχής μετάθεσης, σας ενημερώσουμε τα ακόλουθα:
Α) Όλοι οι συνάδελφοι που έχουν 2 έτη υπηρεσιας στην ίδια περιοχή μετάθεσης που υπηρετουν, δηλαδή στις περιοχές της ΓΑΔ Αττικής ή της ΓΑΔ Θεσσαλονίκης ή των ΔΑ Νομών της χώρας, έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση εσωτερικής μετάθεσης το β’ δεκαήμερο Ιουνίου, ΑΡΑ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 20/6/2017, η οποία εξετάζεται και αποφασίζεται με υπηρεσιακά και κοινωνικά κριτήρια το β’ δεκαπενθήμερο Ιούλιου, από το αρμόδιο Συμβούλιο Μεταθέσεων, βάσει των διατάξεων των άρθρων 12 και 14 του π.δ. 100/03.
ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ ότι είναι άσχετο το γεγονός εάν οι συνάδελφοι μετατέθηκαν με Εκτακτη Εσωτερική Μεταθεση βάσει του άρθρου 17 του π.δ. 100/03 πριν λίγες ημέρες, είτε με αίτησή τους είτε με πρωτοβουλία της υπηρεσίας, λόγω της Αναδιάρθρωσης-Αναδιάταξης των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας του π.δ. 7/17 (συγχωνεύσεις όλων δηλαδή των Υπηρεσιών, εκτός των Αυτοτελών Κεντρικών Υπηρεσιών).
Β) Οι συναδέλφοι που ανήκουν στις εξαιρέσεις των μεταθέσεων από μία περιοχή μετάθεσης σε άλλη, δηλαδή οι πολύτεκνοι, οι έχοντες μέλος της οικογένειας με λόγους υγείας και οι τρίτεκνοι, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 12 του π.δ. 100/03 όπως τροποποιήθηκε με το π.δ. 75/16 και οι οποίοι δεν μετατέθηκαν με υπηρεσιακά και κοινωνικά κριτήρια, βάσει της από 9/6/2017 σχετικής διαταγής ΑΕΑ/ΔΑΠ, έχουν το νόμιμο δικαίωμα υποβολής αίτησης θεραπείας-ιεραρχικής – προσφυγής όπως ορίζεται απο τον Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας του ν. 2690/99 που ισχύει για όλο τον Δημόσιο Τομέα ανεξαιρέτως, όποτε εφαρμόζεται κανονικά και για τον Οργανισμό της Ελληνικής Αστυνομίας. Το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών (ΕΚΑ) Θεσσαλονίκης (ekathess.gr) σας εχει ενημερώσει σχετικά. Επισημαίνουμε οτι στην αίτηση θεραπείας σας θα πρέπει να αναγράφονται ολα εκείνα τα πραγματικά προβλήματα και στοιχεία που θεμελιώνουν, αιτιολογούν και αξιολογούν τα υπηρεσιακά και ιδιαίτερα τα κοινωνικά κριτήρια, ούτως ώστε η Διοίκηση να ικανοποιήσει το νόμιμο αίτημά σας και βέβαια καλό θα είναι να επισυναπτούν σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν τους βάσιμους λόγους για τους όποιους επιθυμείτε τη μετάθεση.
Επιμέλεια:
ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ
Ειδικός Γραμματέας ΠΟΑΣΥ
Θεσσαλονίκη, 17 Ιουνίου 2017
ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ -ΕΚΑ- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ekathess.gr



_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια