Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αστυνομικοί Χίου: Eκτός από τους μετανάστες - πρόσφυγες, άνθρωποι είμαστε και εμείς

Το «κουβάρι» του μεταναστευτικού – προσφυγικού προβλήματος, με την οπτική των ανθρώπων που


 έχουν επιφορτιστεί ένα μεγάλο μέρος της διαχείρισης του, προσπάθησαν να ξετυλίξουν αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Χίου, σε ανοικτή ενημερωτική συζήτηση στο κέντρο νεότητας του Αγίου Αρτεμίου .
Με μικρή προσέλευση από τα ίδια τα μέλη τους, οι άνθρωποι των σωμάτων ασφάλειας, αναφέρθηκαν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά στην διαχείριση καταστάσεων, που έχουν σχέση με το μεταναστευτικό, ενώ κατέθεσαν και την «πίκρα» τους καθώς οι συναντήσεις τους και οι προτάσεις τους στα υπουργικά γραφεία δεν εισακούστηκαν. 


«Η χώρα βρέθηκε απροετοίμαστη στην διαχείριση της κρίσης» τόνισαν οι εκπρόσωποι των αστυνομικών με τον Γιώργο Αμέντα από την αστυνομική διεύθυνση Χίου να τονίζει ότι «όταν ανέλαβε το κράτος την διαχείριση, με συμφωνίες στον αέρα, άρχισαν τα προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες».





Στον τυπικό ρόλο των ΠΡΟΚΕΚΑ εστιάστηκε ο κ Ανδρουλάκης από την αστυνομική διεύθυνση Ρόδου, που ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για φυλακές στις οποίες οδηγούνται οι μετανάστες που δεν δικαιούνται άσυλο, προκειμένου ή να επαναπροωθηθούν ή να απελαθούν». 

Στην συζήτηση οι ομιλητές αναφέρθηκαν και σε μισθολογικά προβλήματα του κλάδου τους , με τον Γιάννη Αραμπατζή, από την Αστυνομική Διεύθυνση Χίου να αναφέρει ότι « δίνονται εκατομμύρια ευρώ για την διαχείριση του μεταναστευτικού και το πενιχρό επίδομα που 
διεκδικούν οι αστυνομικοί , που επί της ουσίας έχουν διπλασιάσει την δουλειά τους λόγω του προβλήματος, δεν τους χορηγείται.


alithia.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια