Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Άγγελος Αγραφιώτης Τί φοβούνται τα κράτη από το Ισλαμικό Κράτος

Όπως διαπιστώνουμε από ηλεκτρονικό αρχείο που βρέθηκε σε έφοδο της Γερμανικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, σε γιάφκα Τζιχαντιστών, το Ισλαμικό κράτος προκειμένου να εξαπλωθεί διαφυλάσσοντας όσους θέλουν να ενταχτούν στις τάξεις του και να πολεμήσουν στη Συρία, έχει εκδώσει  manual οδηγιών .

Έτσι εξηγείται το ενδιαφέρον των υπηρεσιών αρκετών χωρών, για την ανεξέλεγκτη είσοδο τυχόν Τζιχαντιστών,  μέσω των Hot spots των Ελληνικών νησιών και η επιμονή τους να λειτουργήσει σωστά ο έλεγχος και καταγραφή τους, με την προμήθεια μηχανών καταχώρησης αλλά και προσωπικού υποστήριξης.

Δεν είναι λίγες οι φορές βέβαια, που πιστοποιημένα και σύμφωνα με δημοσιεύματα, τρομοκράτες βρέθηκαν σε ευρωπαϊκές χώρες να έχουν περάσει από την Ελλάδα και θα γίνει εύκολα αυτό κατανοητό πιο κάτω.

Στο ηλεκτρονικό αρχείο (manual οδηγιών) λοιπόν που βρέθηκε σε γιάφκα Τζιχαντιστών, έπειτα από έφοδο της Γερμανικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, αναφέρονται η Ελλάδα και η Ισπανία ως εύκολες χώρες πρόσβασης στην Τουρκία, που δεν προκαλούν υποψίες. Αναφέρεται επίσης πως το Τουρκικό κράτος δεν στηρίζει το Ισλαμικό και φυλακίζει εύκολα όποιον υποψιαστεί ως μέλος του Ισλαμικού κράτους. Ο μόνος λόγος που τηρούν κάποια ανοχή στο να ζουν μέλη του Ισλαμικού κράτους στην Τουρκία, είναι επειδή φοβούνται τις πράξεις εκδίκησης.
 

Μεταξύ άλλων δίνονται οδηγίες για το πώς και από πού θα προμηθευτούν εισιτήρια, τι μέσα μεταφοράς να χρησιμοποιήσουν, τι δικαιολογίες να έχουν έτοιμες ώστε να απαντήσουν σε περίπτωση ελέγχου από τις αρχές, πώς να είναι ντυμένοι ώστε να μην προκαλούν υποψίες, με ποιον τρόπο θα κάνουν επαφή με σύνδεσμο του Ισλαμικού κράτους.

Εδώ θα πρέπει να αναφερθεί, πως το Ισλαμικό κράτος χρησιμοποιεί κάθε πτυχή της τεχνολογίας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να αποκρύψει τις ενέργειές του και να διαφυλάξει όσους θέλουν να ενταχθούν στις τάξεις του και να πολεμήσουν  για την Τζιχάντ που έχει κηρύξει. Έτσι οι επαφές των Τζιχαντιστών με τους συνδέσμους, γίνονται με τη χρήση αυτών των τεχνολογιών που παρέχουν ασφάλεια.

Και συνεχίζουν οι οδηγίες, αναφέροντας ότι το Ισλαμικό κράτος ήδη διαθέτει ασφαλή σπίτια στην Τουρκία, για την αρχική φιλοξενία των νέων Τζιχαντιστών,  μέχρι αυτοί να κάνουν επαφή με  το σύνδεσμο, από ποιο μέρος των συνόρων είναι εύκολο να περάσει κανείς στη Al Raqqah πρωτεύουσα του Ισλαμικού κράτους στη Συρία. Επίσης αναφέρει διαφόρους τρόπους για να «χρηματοδοτήσουν» κρατικούς αξιωματούχους, ώστε να εξασφαλίσουν Visa και  ελεύθερη διέλευση από τα σύνορα ή  οτιδήποτε άλλο χρειαστεί.

Από  το Manual μαθαίνουν οι υποψήφιοι Τζιχαντιστές αρκετά πράγματα, προκειμένου να διευκολυνθούν στο ταξίδια αλλά και στην ένταξή τους. Τους συμβουλεύει τι προσωπικά αντικείμενα  να μεταφέρουν μαζί τους και τους επιβάλλει να έχουν μαζί τους μόνο τρεις (3) βαλίτσες μεταφοράς,  1 satchel type bag-1 backpack – 1 Suitcase, αναφέροντας αναλυτικά τι είδη θα περιέχει το κάθε ένα,  επιτάσσοντας πλήρη συμμόρφωση ειδικότερα στους κανόνες των αεροπορικών εταιρειών,  περί μη μεταφοράς στην καμπίνα του αεροπλάνου, ειδών όπως νυχοκόπτες-υγρά κλπ ώστε να μην προκαλέσουν έλεγχο των αρχών σε βάρος τους.

Τους συμβουλεύει πώς να προμηθευτούν κινητά τηλέφωνα Android, τι sim card να εγκαταστήσουν,  να μην σχηματίζουν group στα αεροδρόμια και να χρησιμοποιούν διαφορετικές πτήσεις. Εάν στην ομάδα συμμετέχουν και γυναίκες, να μην επικοινωνούν φυσικά μεταξύ τους και ας βρίσκονται στον ίδιο χώρο, αλλά μέσω internet και να αναμένουν οδηγίες του συνδέσμου, οπλισμένοι με υπομονή.

Εντυπωσιάζει ότι στις οδηγίες δεν παραλείπουν να αναφερθούν στην προμήθεια κουρευτικής μηχανής, με trimmer, και μάλιστα επαναφορτιζόμενης, προκειμένου οι Τζιχαντιστές να περιποιούνται το μούσι τους, όπως οι κανόνες του Ισλάμ επιβάλλουν.

Όπως αντιλαμβανόμαστε η οργάνωση του Ισλαμικού κράτους ακολουθεί το Δυτικό Marketing, αλλά και κανόνες συνωμοτικότητας που θα ζήλευαν  υπηρεσίες αρκετών χωρών, προκειμένου να εξαπλωθεί η Τζιχάντ. Ίσως αυτός και να είναι ο λόγος της δυσκολίας στην εξολόθρευσή του.

Ήδη η Ευρώπη μετρά αρκετά τρομοκρατικά χτυπήματα στα κράτη μέλη της και οι αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες παρουσιάζουν βελτίωση στο χρόνο αντίδρασής τους, αλλά και στην ποιοτική αντιμετώπιση του προβλήματος. Απαιτείται μεγαλύτερη ένταση στην οργάνωση, από όλα τα κράτη και όχι επιδερμική αντιμετώπιση του φαινομένου από ορισμένα.

Ειδικότερα για τη χώρα μας η οποία όπως αποδεικνύεται από το ηλεκτρονικό αρχείο, είναι πύλη εισόδου προς την Τουρκία, απαιτείται καλύτερη οργάνωση και επαρκής επάνδρωση στα σημεία εισόδου, εκπαίδευση των αστυνομικών υπαλλήλων όλων των  εμπλεκομένων υπηρεσιών,  προμήθεια εξειδικευμένου ηλεκτρονικού εξοπλισμού και διασύνδεση με τις αντίστοιχες υπηρεσίες  άλλων κρατών, ώστε η ανταλλαγή πληροφοριών και η τυχόν ενεργοποίησή τους να είναι άμεση. Το σίγουρο είναι πως δεν αρκεί η εκτύπωση και διανομή ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΥ των ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΞΤΡΕΜΙΣΜΟΥ, εφόσον δεν έχει προηγηθεί εκπαίδευση...


***Στο σημερινό αυτό άρθρο δεν δόθηκε καμία απόρρητη πληροφορία από αυτές που αναφέρονται στο Manual .
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια