Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μία ΟΠΚΕ για όλη τη Δυτική Αττική

Παρά τις πομπώδεις δηλώσεις που ακούγονται από την φυσική και πολιτική ηγεσία για αδιάλειπτη

 αστυνομική παρουσία στη Δυτική Αττική, η πραγματικότητα είναι απογοητευτική ως προς την πραγματική αστυνόμευση. Μόλις μια ομάδα υφίστανται για να καλύψει ένα τεράστιο τομέα που ξεκινάει από τα Μέγαρα και φτάνει ως το Μενίδι. Στην ερώτηση που είναι όλες οι άλλες οι ΟΠΚΕ η απάντηση είναι πως βρίσκονται σε σταθερά σημεία φυλάσσοντας στόχους.  Ο συγκεκριμένος τομέας παρά το γεγονός ότι είναι γιγαντιαίος περιλαμβάνει δεκάδες καταυλισμούς Ρομά ενώ πλην των ΟΠΚΕ καμία άλλη αστυνομική δύναμη δεν είναι σε θέση να προβεί σε έργο πρόληψης και καταστολής εγκληματικότητας. Στους καταυλισμούς μπορούν να εισέλθουν μόνον ΟΠΚΕ λόγω ιδιαίτερων επιχειρησιακών δεδομένων που έχουν να κάνουν με την φύση της περιοχής. Ειδικότερα, οι Ρομά μόλις προβούν σε μια εγκληματική πράξη κατευθύνονται άμεσα εντός των καταυλισμών. 
Η περιοχή της Δυτικής Αττικής περιλαμβάνει:
  1. Τον καταυλισμό Βλυχός στα Μέγαρα. 
  2. Δύο καταυλισμούς στον Ασπρόπυργο (Νέα Ζωή και Νεόκτιστα). 
  3. Τρεις καταυλισμούς στο Μενίδι (πλησίον στρατοπέδου “ΚΑΠΟΤΑ”, Αυλίζας και Λίμνης). 
  4. Δύο καταυλισμούς στα Άνω Λιόσια. 
  5. Καταυλισμό στην ευρύτερη περιοχή του Ζεφυρίου. 
  6. Σποραδικές συγκεντρώσεις στην Ελευσίνα. 
  7. Δύο καταυλισμούς στην Μάνδρα. 
Εκ των ανωτέρω καθίσταται σαφές πως μόλις μια ΟΠΚΕ δεν μπορεί να ελέγξει όλους τους παραπάνω καταυλισμούς. Σε κάθε 8ωρο καθημερινά υπάρχουν 5 ομάδες εκ των οποίων:
  1. Μια ΟΠΚΕ βρίσκεται σε καθήκοντα φύλαξης του Μαξίμου. 
  2. Μια ΟΠΚΕ είναι στον λόφο Φιλοπάππου. 
  3. Μια ΟΠΚΕ βρίσκεται σε νησί. 
  4. Μια ΟΠΚΕ είναι στατική στο σπίτι Φλαμπουράρη. 
  5. Μια ΟΠΚΕ περιπολεί στη Δυτική Αττική. 
Τη νύχτα στη Δυτική Αττική δεν υπάρχουν επιπλέον δυνάμεις εκτός από 2-3 περιπολικά της Άμεσης Δράσης τα οποία δεν δύναται να εισέλθουν στους καταυλισμούς αφενός λόγω του ότι σε κάθε περιπολικό υπάρχουν μόλις δύο αστυνομικοί και αφετέρου διότι στους καταυλισμούς οι Ρομά μόλις εισέλθει περιπολικό συγκεντρώνονται κατά δεκάδες προκαλώντας επεισόδια και εμποδίζουν τους αστυνομικούς να συλλάβουν τους δράστες. Εκτός αυτού, οι ιδιαίτερες επιχειρησιακές συνθήκες δεν επιτρέπουν την είσοδο περιπολικών λόγω εμποδίων που υφίστανται στο οδόστρωμα. Επίσης, την ημέρα στους καταυλισμούς δεν δύναται να επιχειρήσουν ούτε και ομάδες ΔΙΑΣ. 
Τη προηγούμενη βδομάδα αστυνομικοί της ΔΙΑΣ καταδίωξαν όχημα με ύποπτο άτομο το οποίο εισήλθε στον καταυλισμό του Ζεφυρίου. Εκεί συγκεντρώθηκαν δεκάδες Ρομά που επιτέθηκαν στους 4 αστυνομικούς της ΔΙΑΣ με συνέπεια να τραυματίσουν δύο εκ των οποίων ο ένας σοβαρά. Μόνον, οι ΟΠΚΕ μπορούν να αναλάβουν δράση λόγω ικανοποιητικού αριθμού, οχημάτων SUV, εκπαίδευσης και υλικών τα οποία τους επιτρέπουν να καταστείλουν όχλο.  Η ουσία είναι πως οι ΟΠΚΕ αναλώνονται σε στατικά καθήκοντα και δεν βρίσκονται σε ευπαθείς τομείς όπως η Δυτική Αττική ή το Ιστορικό κέντρο στο οποίο η υπερσύγκεντρωση αλλοδαπών έχει προκαλέσει αύξηση της εγκληματικότητας. 
Γ.Νικήτας - thinknews.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια