Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένας χρόνος λειτουργίας των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων σε ολόκληρη τη Θράκη

Θετικός ο απολογισμός του πρωτοποριακού αυτού μοντέλου αστυνόμευσης και επικοινωνίας με τον πολίτη για τον προηγούμενο χρόνο.


Οι αστυνομικοί των ΚΑΜ τον προηγούμενο χρόνο έχουν παράσχει επιτόπιες αστυνομικές υπηρεσίες σε περισσότερους από 7.300 πολίτες και φορείς των απομακρυσμένων περιοχών της Θράκης
Ο επιτυχημένος, ανά την επικράτεια, θεσμός των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων (Κ.Α.Μ) συμπλήρωσε ένα χρόνο λειτουργίας στις απομακρυσμένες περιοχές της Θράκης μας.
Η συγκρότηση και δραστηριοποίηση των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων αποτελεί ένα μοντέλο σύγχρονης εναλλακτικής αστυνόμευσης και διαχείρισης τοπικών θεμάτων και προβλημάτων, το οποίο έρχεται να συμπληρώσει το κύριο έργο των Αστυνομικών Τμημάτων, ως παράπλευρη δράση της εμφανούς αστυνόμευσης.
Στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ο θεσμός ξεκίνησε να λειτουργεί τον Μάιο του 2015, στις απομακρυσμένες περιοχές της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης. Από τον Μάιο το 2016 επεκτάθηκε, με ιδιαίτερη επιτυχία, σε ολόκληρη τη Θράκη και συγκεκριμένα στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, ενώ παράλληλα στο νομό Ξάνθης συστάθηκε και μια δεύτερη Κινητή Αστυνομική Μονάδα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών στις απομακρυσμένες περιοχές του νομού.
Πιο αναλυτικά, η Κινητή Αστυνομική Μονάδα αποτελείται από ένα ειδικά διαμορφωμένο όχημα που διαθέτει κατάλληλο εξοπλισμό και στελεχώνεται από τρεις ένστολους αστυνομικούς (τάξης, ασφάλειας και τροχαίας), οι οποίοι ακολουθούν εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιπολίας, με σκοπό την εξυπηρέτηση των πολιτών, την στενότερη συνεργασία μαζί τους και κατ’ επέκταση την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.
Σκοπός των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων είναι να προσφέρουν επιτόπιες αστυνομικές υπηρεσίες, στους πολίτες των απομακρυσμένων περιοχών της Θράκης, μεταβαίνοντας σε προγραμματισμένο πάντα χρόνο, σε διάφορους οικισμούς των Περιφερειακών Ενοτήτων Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης.
Οι υπηρεσίες που παρείχαν οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες, τον προηγούμενο χρόνο, στους πολίτες ήταν κυρίως:
  • η θεώρηση εγγράφων
  • πληροφορίες για έκδοση εγγράφων
  • η επίλυση – διευθέτηση παραπόνων και διαφορών μεταξύ πολιτών
  • η παροχή συνδρομής – βοήθειας σε πολίτες
Σημαντική ήταν επίσης η συμβολή των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων σε δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή, οι οποίες είχαν ως σκοπό την ενημέρωση των ηλικιωμένων για την αποφυγή εξαπάτησης τους.
Συνολικά κατά το χρονικό διάστημα από 1-6-2016 έως 31-5-2017 οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες της Γενικής Περιφερικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποίησαν πάνω από 1.500 δρομολόγια σε απομακρυσμένες περιοχές της Θράκης και παρείχαν επιτόπιες υπηρεσίες σε 7.373 πολίτες και φορείς αυτών των περιοχών.
Υπενθυμίζεται ότι ο θεσμός των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων εντάσσεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου «Α.Ε.Τ.Ο.Σ.» για την Αστυνόμευση – Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών & Συνόρων και αποτελεί κεντρικό στόχο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την αποτελεσματική αστυνόμευση και παροχή αστυνομικών υπηρεσιών προς τις τοπικές κοινωνίες.
Τα ακριβή δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων γνωστοποιούνται έγκαιρα, σε εβδομαδιαία βάση, στους δημοσιογράφους της Περιφέρειας μας και δημοσιεύονται στο τοπικό Τύπο ώστε οι πολίτες να μπορούν να πληροφορηθούν για τη παρουσία των Κ.Α.Μ. στη περιοχή τους. Παράλληλα τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων αναρτώνται στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας ( www.hellenicpolice.gr ), ενώ οι πολίτες μπορούν να πληροφορούνται και για την παρουσία των Κ.Α.Μ. στην περιοχή τους απευθυνόμενοι τηλεφωνικά στο αντίστοιχο Αστυνομικό Τμήμα.
evros24.gr

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια