Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΚΕΘΑ: ΟΧΙ στη φίμωση των φαντάρων - ΟΧΙ Στρατός στους δρόμους

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα: Η ΚΕΘΑ καταγγέλλει την προσπάθεια φίμωσης που έγινε έξω από στρατόπεδα νεοσυλλέκτων στο Μεγάλο Πεύκο και στη
Σπάρτη  απέναντι στην εξόρμηση  μελών της ΚΝΕ για ενημέρωση των νέων φαντάρων και των οικογενειών τους με φυλλάδιο που έχει τίτλο ‘’Καλή θητεία με ψηλά το κεφάλι’’.
Επίσης καταγγέλλουμε ότι:
·         Στην περίπτωση της Σπάρτης στρατιωτικοί εκτός στρατοπέδου απειλούσαν πως «όσοι μοιράζουν έντυπο υλικό» θα απωθηθούν από ομάδα φαντάρων ενώ παράλληλα διέταξαν φαντάρους να φωτογραφίσουν τα πρόσωπα και να σημειώσουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων των μελών του ΚΚΕ.
·         Στο Μεγάλο Πεύκο μάλιστα υπήρξε και η συνδρομή της αστυνομίας,  ενώ η διοίκηση  προχώρησε στην άκρως απαράδεκτη και προκλητική κίνηση να παρατάξει στρατιώτες εκτός στρατοπέδου, με σκοπό να κρατήσει σε απόσταση όσους μοίραζαν την ανακοίνωση.

Οι ευθύνες  της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΝΕΛ είναι βαρύτατες για όλα τα παραπάνω. Πρακτικές σαν αυτές μας φέρνουν στη μνήμη μαύρες σελίδες της ιστορίας και δεν πρέπει να επαναλαμβάνονται!

Η αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να είναι αποκλειστικά η υπεράσπιση των συνόρων της πατρίδας μας και όχι να αναλαμβάνουν ρόλους «αντιμετώπισης πλήθους» εκτός στρατοπέδων σύμφωνα με τις απαιτήσεις ΝΑΤΟ - ΕΕ, ούτε και να συμμετέχουν στους  πολεμικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών.

Καλούμε να πάρουν θέση για τα σοβαρότατα αυτά περιστατικά, όλα τα κόμματα καθώς και οι ενώσεις αποστράτων και εν ενεργεία στρατιωτικών, αλλά και των άλλων εργαζομένων και συνταξιούχων!

Όχι στη φίμωση των φαντάρων!
ΟΧΙ Στρατός στους δρόμους σε ρόλο κατασταλτικού μηχανισμού_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια