Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ρόδος: Σήμερα η δίκη του ''Διοικητή'' που αφαίρεσε χρήματα από ιερέα

Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου κατηγορούμενος για απόπειρα απάτης θα καθίσει σήμερα ένας κάτοικος της Χίου, που παριστάνοντας τον Διοικητή Στρατοπέδου, επιχείρησε
να αφαιρέσει χρήματα από έναν ιερέα!

Ο κατηγορούμενος, στη Σύμη την 23η Ιανουαρίου 2014, τηλεφώνησε από κινητό τηλέφωνο με απόκρυψη στο κινητό τηλέφωνο του εφημέριου του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη Σύμης και του δήλωσε ψευδώς ότι είναι ο Διοικητής του Στρατοπέδου του νησιού, ζητώντας του να τον διευκολύνει, καταθέτοντας στον λογαριασμό της αδελφής του το ποσό των 1000 ευρώ. Φέρεται να είπε μάλιστα στον εφημέριο ότι η συγκεκριμένη κατάθεση ήθελε να γίνει κρυφά από την σύζυγο του.

Ο εφημέριος τηλεφώνησε στο Στρατόπεδο της Σύμης για να επιβεβαιώσει ότι το τηλεφώνημα προερχόταν από τον Διοικητή και διαπίστωσε ότι ο τελευταίος δεν είχε καμία σχέση. Ο ίδιος κατηγορούμενος φέρεται εξάλλου να είχε τηλεφωνήσει την προηγούμενη ημέρα από το ίδιο κινητό τηλέφωνο χωρίς απόκρυψη και στο Λιμεναρχείο Σύμης και να δήλωσε τα ίδια. Ο λιμενοφύλακας που του απάντησε γνώριζε όμως την φωνή του Διοικητή και κατέγραψε την κλήση. Σημειώνεται ότι όμοια υπόθεση με καταγγελλόμενο έναν κάτοικο της Χίου, πιθανότατα τον ίδιο, βρίσκεται στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης.

Ο απατεώνας κατόρθωσε να εξαπατήσει στρατιώτη σε τηλεφωνικό κέντρο Μονάδας της Ρόδου, παριστάνοντας τον Ταγματάρχη!

Πιο συγκεκριμένα ο κατηγορούμενος κάλεσε από κινητό τηλέφωνο τον στρατιώτη, του συστήθηκε ως ο Ταγματάρχης Ιωάννου και τον έπεισε να αγοράσει δύο κάρτες ανανέωσης χρόνου ομιλίας κινητής τηλεφωνίας αξίας 20 ευρώ εκάστη και να του δώσει τηλεφωνικά τους κωδικούς τους.

Ο στρατιώτης, πιστεύοντας ότι εξυπηρετούσε αξιωματικό, διαπίστωσε την απάτη στην πορεία και ενημέρωσε σχετικά το ΑΤ Αρχαγγέλου, που επιλήφθηκε των ερευνών.

Πιο συγκεκριμένα ο στρατιώτης δέχτηκε τηλεφώνημα από άγνωστο ο οποίος του συστήθηκε ως Ταγματάρχης που υπηρετεί στο 1° επιτελικό γραφείο της 95 ΑΔΤΕ.
Στη συνέχεια ζήτησε το τηλέφωνο του ταχυδρόμου της Μονάδας. Ο στρατιώτης δεν του έδωσε αμέσως τα στοιχεία αλλά επικοινώνησε με έναν Λοχία για να λάβει σχετική άδεια και τον συνέδεσε με τον υποτιθέμενο Ταγματάρχη.

Ο απατεώνας μίλησε με τον Λοχία και του είπε ότι θέλει το τηλέφωνο του ταχυδρόμου για να παραλάβει κάποια έγγραφα. Ο Λοχίας εκτέλεσε την εντολή και ο απατεώνας τηλεφώνησε στον ταχυδρόμο από τον οποίο του ζήτησε να αγοράσει τις δύο κάρτες λέγοντάς του ότι θα πάρει τα 20 ευρώ από αξιωματικό της μονάδας του.

Ακολούθως αγόρασε τις δύο κάρτες και έδωσε στον υποτιθέμενο Ταγματάρχη τους κωδικούς.
Μετά ο στρατιώτης ενημέρωσε Λοχαγό της Μονάδας ο οποίος και διαπίστωσε την απάτη, ενώ ενημέρωσε και το 1ο Επιτελικό Γραφείο.

Πηγή: www.dimokratiki.gr

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια