Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στο Μέγαρο Θεσ/νίκης γιατί δεν τηρείται η απαγόρευση του καπνίσματος;

Δημοσιεύουμε μήνυμα, που λάβαμε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του bloko.gr: Αγαπητό Bloko θέλουμε να σας κάνουμε γνωστό κάτι σημαντικό που απασχολεί πολλούς αστυνομικούς στη
Θεσ/νίκη και ιδιαίτερα οσους εργάζονται στο κεντρικό  κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Δ/νσης Θεσ/νίκης, στο Αστυνομικό Μέγαρο όπου υπηρετούν πολλοί συνάδελφοι και είναι η ασυδοσία που υπάρχει με το παράνομο κάπνισμα εντός του κτιρίου του Μεγάρου.

Είναι γνωστό ότι το κάπνισμα προκαλεί σοβαρά προβλήματα στον άνθρωπο και έχει νομοθετηθεί απαγόρευση για το κάπνισμα με αυστηρές ποινές σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και επομένως και ιδιαίτερα στην Αστυνομία απαγορεύεται παντού σε όλες τις υπηρεσίας της, που εξάλλου εμείς ως αστυνομικοί επιβάλλουμε τα πρόστιμα και τις ποινές σε ελέγχους καταστημάτων και υπηρεσιών για το κάπνισμα. 



Όμως, στο Αστυνομικό Μέγαρο της Θεσ/νίκης αυτό που γίνεται με το καπνισμα των συναδέλφων μεσα στο κτίριο και στα γραφεια του, έχει ξεπεράσει κάθε όριο της λογικής και του μέτρου. Σε κάθε όροφο από τους 5 που έχει στα περισσότερα γραφεία καπνίζουν συνέχεια και πολλές φορές ακόμα και στους εσωτερικούς διαδρόμους καθως και στο εσωτερικό χώρο του κυλικείο του, δημιουργώντας αρνητική βέβαια εικόνα και στους δεκάδες πολίτες που επισκέπτονται τις υπηρεσίες του Μεγάρου.



Έχω πάει και στην Αθήνα στο κτίριο της Γ.Α.Δ.Α στην Αλεξάνδρας και ποτέ δεν είδα κανέναν εντός να καπνίζει, σε αντίθεση με το κτίριο της Γ.Α.Δ.Θ που έχει μετατραπεί σε κανονικό καπνιστήριο στους περισσότερους χώρους του. Ενώ βέβαια υπάρχουν εύκολα προσβάσιμοι εξωτερικοί χώροι για κάπνισμα έξω από τις εξωτερικές σκάλες.



Γιατί δεν εφαρμόζεται ο νόμος στο Μεγαρο Θεσ/νίκης και γιατί οι αξιωματικοί που για άλλους λόγους ζητάνε από το προσωπικό την τήρηση των νόμων, δεν εφαρμόζουν και αυτοί τους νόμους και επιτρέπουν το κάπνισμα μέσα στις υπηρεσίες; Μήπως πρέπει δηλαδή να γίνει καταγγελία κάπου αλλού είτε στον Εισαγγελέα είτε στο Εσωτερικών Υποθέσεων, για την εφαρμογή της απαγόρευσης του καπνίσματος; Οι περισσότεροι που δεν καπνίζουμε γιατί να επιβαρύνουμε τον οργανισμό μας με το παθητικό κάπνισμα, καθημερινά επί 8 ώρες συνεχόμενα;



Ευχαριστούμε πολύ για την δημοσίευση της επιστολής μας και παρακαλούμε επιτέλους για την οριστική διακοπή του καπνίσματος μέσα στους κλειστούς χώρους των υπηρεσιών.

ΜΗ ΚΑΠΝΙΖΟΝΤΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια