Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πώς ο αστυνομικός της ομάδας ΖΗΤΑ έσωσε τον σοβαρά τραυματισμένο με μαχαίρι

Με κυτίο πρώτων βοηθειών που χορήγησε η ένωση Θεσσαλονίκης , προσφέρθηκαν πρώτες βοήθειες κρίσιμες πρώτες στιγμές σε ανοικτό βαθύ τραύμα από
μαχαίρι
Αφού αναγνωρίστηκε η κατάσταση του τραυματία, είχε σχετική αιμορραγία , επικοινωνία με το περιβάλλον , καλή αναπνοή , καθαρίστηκε το τραύμα και στην συνέχεια τοποθετήθηκε αυτοσχέδια βαλβίδα θώρακα ώστε να μην κινδυνέψει η ζωή του τραυματία , μέχρι την παραλαβή του από σταθμό ΕΚΑΒ.
Ο ζητάς που προσήλθε στο συμβάν τις γνώσεις και την αυτοπεποίθηση για την άμεση παρέμβαση σε σοβαρό τραυματισμό  τις απέκτησε πρόσφατα σε σεμινάριο πρώτων βοηθειών για τραύματα μάχης.







Αρχικά και μετά το καθάρισμα του τραύματος










Τελική μετά την τοποθέτηση της βαλβίδας.. σταθεροποίηση του τραυματία








Δείτε από τη σελίδα Meducation στο facebook ενημέρωσης και φωτογραφίες από την εκπαίδευση των αστυνομικών στις τακτικές διάσωσης.

Σχολείο - Τακτική Διάσωσης Μάχης Επίπεδο 1, ΕΛ.ΑΣ. 2017
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το σχολείο με τίτλο "Τακτική Διάσωσης Μάχης Επίπεδο 1" που αφορούσε στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. κατόπιν σχετικής έγκρισης από το τμήμα μετεκπαίδευσης της ΕΛ.ΑΣ. Στο σχολείο συμμετείχαν 28 συνολικά εκπαιδευόμενοι από ΟΠΚΕ, ΔΙ.ΑΣ. & "ΖΗΤΑ" Το σχολείο διήρκεσε 2 ημέρες (ΣΚ) - 30 ώρες και περιελάμβανε αντιμετώπιση βαλλιστικού τραύματος και τραύματος μάχης όπως επίσης λόγω της συμμετοχής των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και "ΖΗΤΑ" έγινε ειδική αναφορά για τραύματα από πτώση δικύκλων με ή χωρίς συνδυασμό κινδύνου. Ευχαριστούμε πολύ το Κεντρικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης (ΚΙΘ), τους Αξιωματικούς των ομάδων ΔΙ.ΑΣ., "ΖΗΤΑ" και ΟΠΚΕ για την υποστήριξη τους, το τμήμα διαβιβάσεων και τους εκφωνητές που έδωσαν μια επιπλέον νότα σε όλη αυτή την εκπαίδευση, το τμήμα εκπαίδευσης της ΕΛ.ΑΣ. και τέλος το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. που από το 2015 έως και σήμερα μας δίνει την ευκαιρία να περάσουμε αυτή τη σπουδαία γνώση σε όλους τους ένστολους. Ευχόμαστε η αγαστή αυτή συνεργασία να συνεχίσει και στο μέλλον.
Φωτογραφία του χρήστη Meducation.
Φωτογραφία του χρήστη Meducation.

 Φωτογραφία του χρήστη Meducation.


Φωτογραφία του χρήστη Meducation.

 Φωτογραφία του χρήστη Meducation.


Φωτογραφία του χρήστη Meducation.

 Φωτογραφία του χρήστη Meducation.


_

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια