Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στον Ειδικό Ανακριτή Διαφθοράς αξιωματικός της Αστυνομίας και επιχειρηματίας

Στον Ειδικό Ανακριτή Διαφθοράς διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου δικογραφία εις βάρος αξιωματικού της ΕΛΑΣ υπεράνω πάσης υποψίας, κι ενός επιχειρηματία, μετά
την άσκηση διώξεων για κατάχρηση εξουσίας, παθητική και ενεργητική δωροδοκία.
Ο αξιωματικός, βρέθηκε, όπως έγραψε και παλαιότερα η «δημοκρατική», στο «μάτι του κυκλώνα» μετά από ανώνυμη καταγγελία, που απεστάλη στους «αδιάφθορους» με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, μέσω server της Αμερικής.
Ο αστυνομικός, ελέγχετο, με συστηματική παρακολούθηση των τηλεφωνικών του συνδιαλέξεων, από τον Ιούλιο του 2015.
Θυμίζουμε μάλιστα ότι στο διάστημα που παρακολουθείτο τελούσε σε ειδική άδεια, ενώ είχε ήδη μετατεθεί σε άλλη υπηρεσία.
Πέραν του γεγονότος ότι από την πολύμηνη παρακολούθηση των τηλεφωνικών του συνδιαλέξεων προέκυψαν ενδείξεις, για την τέλεση πειθαρχικά διωκόμενων αδικημάτων, που δεν αγγίζουν κατ’ ελάχιστο τα όσα σοβαρά είχαν καταγγελθεί εις βάρος του, ανωνύμως, εξαιρετικά σοβαρή και με προεκτάσεις, φέρεται να είναι η κατηγορία, που του αποδίδεται ότι έλαβε «δώρο», ύψους 500 ευρώ από έναν ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, που έχει απασχολήσει τις αρχές, σε υπόθεση παράνομου τζόγου και έχουν σχηματιστεί σε βάρος του 3 δικογραφίες, από την υπηρεσία που υπηρετούσε ο αστυνομικός, για «φρουτάκια».
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, από την μαγνητοφώνηση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του αξιωματικού, δεν προέκυψε ούτε μία με τον συγκεκριμένο ιδιώτη.
Όταν ο τελευταίος κλήθηκε ωστόσο από τους «αδιάφθορους» να δώσει εξηγήσεις, φέρεται να ισχυρίστηκε, ότι προ διετίας περίπου και ενώ είχαν διενεργηθεί δύο έλεγχοι στο κατάστημά του και είχαν σχηματιστεί ισάριθμες δικογραφίες, πλησίασε τον αξιωματικό, παραπονούμενος γιατί είχε μπει «στο στόχαστρο» και του πρότεινε να του δώσει το ως άνω χρηματικό ποσό.
Ο μάρτυρας αυτός διατείνεται ότι ο αστυνομικός, ουδέποτε του ζήτησε χρήματα κι ότι του τα έδωσε ως «προκαταβολή» για αγορές ψαριών ευελπιστώντας μάλλον ότι θα ετίθετο υπό «προστασία».
Ο αξιωματικός από την άλλη, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έλαβε οποιοδήποτε «δώρο» από τον μάρτυρα, επισημαίνοντας μάλιστα ότι σε βάρος του έχει σχηματιστεί κι άλλη δικογραφία σε χρόνο μετά τον «χρηματισμό», που καταγγέλθηκε σε βάρος του.
Θεωρεί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι ο συγκεκριμένος μάρτυρας επιδιώκει με τον τρόπο αυτό να τον εκδικηθεί, τονίζοντας μάλιστα ότι 15 μέρες πριν την κατάθεσή του στους «αδιάφθορους», του κοινοποιήθηκε βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, με το οποίο παραπέμπεται, μαζί με άλλους σε δίκη για παράνομη διενέργεια ηλεκτρονικών παιγνίων («φρουτάκια»).
Είναι απορίας άξιο μάλιστα γιατί από τη στιγμή, που ο αξιωματικός ήταν ύποπτος για δωροδοκία, δεν «στήθηκε» επιχείρηση για την επ’ αυτοφώρω σύλληψή του και γιατί η συγκεκριμένη καταγγελία έρχεται στο προσκήνιο της έρευνας των «αδιάφθορων» δύο χρόνια μετά.
Πέραν τούτου οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίες διέψευσε όσους ισχυρισμούς είχε αναπτύξει σε καταθέσεις του στους «αδιάφθορους» τόσο στα πλαίσια της ποινικής όσο και στα πλαίσια της πειθαρχικής έρευνας, που ακολούθησαν.
Θυμίζουμε ακόμη ότι ο αξιωματικός φέρεται να είχε δοσοληψία εξαιρετικά μικρού ποσού με έναν ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στον οποίο πώλησε ψάρι βάρους 25 κιλών, που είχε αλιεύσει αλλά και επικοινωνία με άλλους προκειμένου να προσελκύσει πελατεία, συνδράμοντας με τον τρόπο αυτό εταιρεία, στην οποία μετείχε, αλλά δεν είχε ακόμη δραστηριοποιηθεί, συγγενικό του πρόσωπο πρώτου βαθμού.
Μια άλλη κατηγορία, που κλήθηκε να αντικρούσει, θέλει τον αξιωματικό να συνέδραμε έναν ιδιώτη για να «σβήσει» τροχονομική του κλήση. Ο ιδιώτης παρότι απευθύνθηκε στον αξιωματικό, ακολούθησε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την προβλεπόμενη διαδικασία της υποβολής ενστάσεως, η οποία φέρεται να έγινε δεκτή.
Επιπλέον, έχοντας αναπτύξει σχέσεις με ιδιώτες από την πολυετή παραμονή του στο νησί, ένας οικογενειακός του φίλος, ιδιοκτήτης ταβέρνας, φέρεται να επικοινώνησε μαζί του για να τον ρωτήσει αν γνωρίζει για την ύπαρξη κλιμακίου ελεγκτών του ΙΚΑ στο νησί, φοβούμενος σχετικό έλεγχο.
Ο αξιωματικός, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ελέγχεται για το ό,τι δεν ενήργησε τα δέοντα καίτοι είχε ενημερωθεί ότι ο ιδιώτης απασχολούσε δύο ανασφάλιστους εργαζόμενους.
Ο αξιωματικός εκπροσωπείται από τον δικηγόρο κ. Μ. Κουτσούκο.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια