Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Προληπτικές εξετάσεις για τους αστυνομικούς του Βόλου

Πάνω από 150 αστυνομικοί της Μαγνησίας κάνουν προληπτικές πνευμονολογικές εξετάσεις 


σήμερα και αύριο, με σπιρομέτρηση και ερωτηματολόγιο για να διαπιστωθεί αν υπάρχει, Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια, διαταραχή ύπνου ή σύνδρομο υπνικής άπνοιας. Τη δράση οργανώνουν η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησία σε συνεργασία με τους AHEPA Βόλου και την Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.
Όπως επισήμανε η Ουρανία Κώτσιου, πνευμονολόγος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, κάθε χρόνο πεθαίνουν επτά εκατομμύρια άνθρωποι λόγω του καπνίσματος κυρίως ενώ το ένα τρίτο από αυτούς είναι παθητικοί καπνιστές. Επιπλέον τόνισε ότι είναι πολύ βασικό να γίνεται πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση.
DSCN0775
Η πνευμονολόγος είπε ακόμη ότι το κάπνισμα αυξάνει τρεις φορές τις διαταραχές στον ύπνο και η εμφάνιση διαταραχών και του συνδρόμου υπνικής άπνοιας έχει να κάνει με την ηλικία, αν και εμφανίζεται από την ηλικία των 18 χρόνων και μετά.
Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται σήμερα και αύριο στην αίθουσα εκδηλώσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας και ο αστυνομικός διευθυντής Γ. Τόλιας ευχαρίστησε τους AHEPA Μαγνησίας και τον διευθυντή της Πνευμονολογικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, Κώστα Γουργουλιάνη για τη συνεργασία και την προσφορά τους στο αστυνομικό προσωπικό της Μαγνησίας.
Ο Σπύρος Ζιώγας ταμίας του τμήματος 13 της AHEPA Hellas της περιφέρειας 25, τόνισε ότι η δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων της AHEPA για παροχή δωρεάν ιατρικών εξετάσεων σε διάφορες ομάδες πληθυσμού. Πριν δύο χρόνια έγιναν ιατρικές εξετάσεις σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και αυτό είναι το δεύτερο σκέλος της δράσης, που θα έχει συνέχεια με εξετάσεις και άλλων ομάδων πληθυσμού, ώστε να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

volosday.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια