Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η αντισυγκέντρωση των αναρχικών αίτιο και αιτιατό για την απαγόρευση της αστυνομικής συγκέντρωσης στα Εξάρχεια

Τελικά τη λύση στον πονοκέφαλο της ηγεσίας της ΕΛΑΣ για την εκδήλωση της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια, έρχονται κατά τα φαινόμενα να τη δώσουν οι
... αναρχικοί.

Το πρόβλημα εξαρχής για την πολιτική και την φυσική ηγεσία είχε διττό χαρακτήρα. Πρώτα, αυτή καθαυτή η συγκέντρωση και έπειτα και κύρια η επικοινωνιακή διαχείριση της ερμηνειας του άβατου. Όπως και να το κάνουμε μια συγκέντρωση αστυνομικών στα Εξάρχεια, ενέχει ρίσκο. Και γι αυτούς που θα παραστούν και για εκείνους που θα επιμεληθούν τα μέτρα. Και η ουσία έγκειται στο γεγονός ότι η όποια εικόνα αστυνομικού ή οποιουδήποτε πολιτικού ή πολίτη "λουσμένου" μέσα σε κοκτέλ μολότοφ, αυτόματα θα σημάνει καθαιρέσεις. Και σε επίπεδο ηγεσίας- επιμελητών των μέτρων και σε επίπεδο συνδικαλισμού (ΠΟΑΣΥ). Και όπως είναι φυσικό, κανείς δεν αντέχει εικόνες αστυνομικών των ΜΑΤ "ακροβολισμένους" σε ταράτσες πολυκατοικιών γύρω από την πλατεία και για προελέγχους και για κατά την ώρα της προγραμματισμένης εκδήλωσης.

Τα πράγματα από τη φύση τους είναι τόσο απλά και εξαιτίας της απλότητας τους τόσο δυσανάλογα πολυσύνθετο είναι το πρόβλημα.

Συνεπώς, η επικείμενη (;) απαγόρευση της συγκέντρωσης της ΠΟΑΣΥ φαντάζει αδιέξοδος μονόδρομος.

Από το σημείο αυτό και μετά, ανακύπτει το δεύτερο και βασικό ζήτημα. Το επικοινωνιακό. Πως και με ποιο τρόπο μπορεί να πείσει η ηγεσία τον οποιονδήποτε ότι η απαγόρευση δεν γίνεται εξαιτίας του ενδημικού χαρακτήρα και της ιδιότητας του άβατου; Τη λύση στο ομολογουμένως τεράστιο αυτό πρόβλημα, έρχονται να τη δώσουν οι ίδιοι οι αναρχικοί με την αναγγελία της αντισυγκέντρωσης στο όμορο Κολωνάκι.

Με επίφαση και τη δικαιολογία, αλλά βάσιμες στο σκεπτικό και στη διερμηνεία τους αιτιάσεις, η ηγεσία θα δημοσιοποιήσει την διαταγή της απαγόρευσης πανω στη λογική που δημιουργεί η διαλεκτική του κινδύνου της συγκέντρωσης- αντισυγκέντρωσης. Απαγορεύσεις για τέτοιου είδους καταστάσεις που εγκυμονούσαν κίνδυνο διατάραξης της κοινωνικής ειρήνης έχουν εκδοθεί στο παρελθόν και προφανώς, πάνω στο ίδιο ακριβώς σκεπτικό αναμένεται να βασιστεί η επικείμενη (;) αν τελικά ληφθεί η απόφαση έκδοσης της.

Συνεπώς, θα έχουμε το σπάνιο κονσέρτο οξύμωρων σχημάτων ότι οι αναρχικοί σε ένα αντισυμβατικό χώρο για αυτούς (Κολωνάκι) σώζουν τον αιώνιο και κορυφαίο αντίπαλο (ηγεσία ΕΛΑΣ- υπουργό δημόσιας τάξης).

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια