Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι παγίδες της ΠΟΑΣΥ σε κυβέρνηση και πολιτική - φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ, Μονά ζυγά δικά της

Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην χθεσινή Καθημερινή
"Θέλουμε ελεύθερη διακίνηση ιδεών και όχι ελεύθερη διακίνηση ναρκωτικών..."

Με αυτό το σύνθημα προετοιμάζεαι η ΠΟΑΣΥ να προπαγανδίσει η ΠΟΑΣΥ την πρωτοβουλία της για
ανοιχτή κι ελεύθερη συγκέντρωση στην πλατεία των Εξαρχείων.


Πόσο όμως ανοιχτή κι ελεύθερη θα είναι οψέποτε κι αν γίνει (;) και τι περιθώρια αναδίπλωσης έχουν απομείνει;

Η πρώτη αντίδραση του κ. Τόσκα δείχνει πόσο γωνία στα σκοινιά της κονίστρας έχει βρεθεί ο ίδιος και η κυβέρνηση και μάλιστα, με απολύτως από ελάχιστα έως καθόλου περιθώρια απαγκίστρωσης.

Τα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι τα ακόλουθα.

1. Μπορεί ο κ. Τόσκας ν' απαγορεύσει τη συγκέντρωση; Μάλλον όχι, γιατί από τη μια θα είναι σα να παραδέχεται και δη περίτρανα ότι υπάρχει άβατο, αφετέρου θα δικαιώσει την πρωτοβουλία της ΠΟΑΣΥ που διεκδικεί ελεύθερη κι ανοιχτή διακίνηση ιδεών.

2. Μπορεί να επιτρέψει ο κ. Τόσκας την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης, αλλά ν' αρνηθεί την κάλυψη της με πανίσχυρα αστυνομικά μέτρα. Μάλλον όχι, καθώς έστω και αν ένας πολιτικός που θα παραβρεθεί πάθει το παραμικρό (εξαιρούμε τον κίνδυνο ζωής και σωματικής ακεραιότητας για τους αστυνομικούς) και ο ίδιος και η κυβέρνηση του δεν θα μπορέσουν ν' απολογηθούν με βάσιμες αιτιάσεις, ενώ κάποιοι θα επιχειρηματολογήσουν για την αντιστροφή καιρών και δεδομένων, θυμίζοντας ίσως ακόμη και την πολύκροτη ιστορική υπόθεση Λαμπράκη.

3. Θα επιτρέψει ο κ. Τόσκας την εκδήλωση αλλά μέσα σε ένα σιδερόφραχτο από πανίσχυρες αστυνομικές δυνάμεις ΜΑΤ πλαίσιο; Όλοι θ' αποφανθούν ότι πιο περίτρανη απόδειξη για το άβατο δεν υπάρχει,, καθώς ακόμη και οι αστυνομικοί χρειάζονται προστασία και μάλιστα πολύ πάνω του μέσου όρου για την πραγματοποίηση της.

4. Θ' αναγκαστεί η ΠΟΑΣΥ εξαιτίας των πιέσεων ν' αναβάλει την εκδήλωση; Θα εκδώσει μια ανακοίνωση με την οποία θα εκφράζει τη λύπη της για το αποτέλεσμα, ως απότοκο ωστόσο προϊόν αυτού καθαυτού του άβατου. Θα λέει εν ολίγοις ότι αναβάλει επειδή δεν θέλησε ν' αποτελέσει την σπίθα σε μια πυριτιδαποθήκη διαταράσσοντας την όποια συμβατική αλλά πολιτικά αποδεκτή ομαλότητα επικυριαρχεί στην περιοχή κάτω από την αμείλικτη μπότα της μαφίας και των ψευδαισθήσεων από τα ναρκωτικά, που ωστόσο αποδεικνύουν την ιδιοσυγκρασία και τον χαρακτήρα ενός άβατου πολιτικά κηδεμονευόμενου από την κυβέρνηση.

Άλλες επιλογές και περιθώριο ρευστής διπλωματικής διαφυγής από το αδιέξοδο δεν υπάρχει. Σε όλες τις περιπτώσεις χάνει ο υπουργός και κερδίζει η ΠΟΑΣΥ. Μονά ζυγά δικά της.


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια