Φωτιά σε μηχανοστάσιο φορτηγού πλοίου κοντά στις ακτές της Ρόδου

Πυρκαγιά σε μηχανοστάσιο φορτηγού πλοίου που πλέει πολύ κοντά στις ακτές της Ρόδου εκδηλώθηκε πριν από λίγη ώρα. Πρόκειται για το φορτηγό πλοίο MED STAR το οποίο μεταφέρει
φορτηγά αυτοκίνητα.

Προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς που εκδηλώθηκε τις απογευματινές ώρες σε μία από τις κύριες μηχανές του φορτηγού οχηματαγωγού πλοίου «med star» σημαίας Κύπρου, δύο ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Ρόδου, καταβάλλουν 12 από τα μέλη του πληρώματος, αλλά και δυνάμεις από παραπλέοντα πλοία που κατέφθασαν στο σημείο.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή, 20 άτομα από τους 32 συνολικά επιβαίνοντες του φλεγόμενου πλοίου, επιβιβάστηκαν σε σωστική λέμβο και μεταφέρονται στο λιμάνι της Ρόδου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό έλεγχο.

Στο σημείο όπου βρίσκεται το πλοίο καταφθάνουν παραπλέοντα πλοία και δύο ρυμουλκά, ενώ βρίσκεται ήδη πυραυλάκατος του πολεμικού ναυτικού και ελικόπτερο super puma.

Εκτός από το πλήρωμα, στο «med star» επέβαιναν και δύο οδηγοί φορτηγών.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πόσο οχήματα μεταφέρει το οχηματαγωγό πλοίο.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας αξιωματικοί του οποίου σε συνεργασία με τους αξιωματικούς του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου συντονίζουν την επιχείρηση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

_