Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τ. Μαυρόπουλος (ΛΑ.Ε.): “Η κυβερνητική πολιτική σπιλώνει την Αριστερά»

Η Κυβέρνηση με την μνημονιακή της πολιτική σπιλώνει την Αριστερά και τους αγώνες της, δήλωσε σήμερα από τον Βόλο ο κ. Τάσος Μαυρόπουλος, μέλος του ΠΣ της ΛΑΕ και υπεύθυνος Σωμάτων Ασφαλείας της Λαϊκής Ενότητας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στον ΟΛΒ.
Την ανταπόκριση του κ. Μαυρόπουλου στο κάλεσμα της ΛΑΕ Μαγνησίας χαιρέτισε ο κ. Κώστας Δελημήτρος, πρώην βουλευτής Μαγνησίας και νυν μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ Μαγνησίας, ενώ τόνισε ότι η σημερινή σειρά επαφών του στον Βόλο γίνεται στο πλαίσιο της συνεχούς παρέμβασης στην κοινωνία και της επικοινωνίας της εναλλακτικής πρότασης απέναντι στην κρίση και τα μνημόνια.

Ο κ. Μαυρόπουλος είχε από το πρωί σειρά επαφών με τους απεργούς συμβασιούχους ΟΤΑ στο Μηχανοστάσιο του Βόλου, εν συνεχεία με τους εργαζόμενους και τις διοικήσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, καθώς και με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΒ, την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας.
“Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των συμβασιούχων και θα είμαστε δίπλα τους όσο ο αγώνας κρίνεται ότι πρέπει να συνεχιστεί. Οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης ήταν μία παρελκυστική τακτική, μία επικοινωνιακή τακτική, για να πυροδοτήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό και τελικά να μην υλοποιήσει ούτε ένα κομμάτι από τα αιτήματα για μόνιμη και σταθερή εργασία” δήλωσε ο κ. Μαυρόπουλος. “Στη λαίλαπα των μνημονίων έχουν περικοπεί δραματικά στο Πυροσβετικό Σώμα οι λειτουργικές δαπάνες για μέσα απαραίτητα προκειμένου να επιχειρούν με ασφάλεια και να είναι αποτελεσματικότεροι, ελλείψεις που καλούνται οι ίδιοι με τη φυσική τους παρουσία και παρέμβαση να καλύψουν. Συμπαραστεκόμαστε στο έργο και στις διεκδικήσεις τους”.

Στη συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΒ κ. Θρασ. Σταυριδόπουλο, ο κ. Μαυρόπουλος  δήλωσε πως  δεν έκρυψε την αγωνία για την τύχη του λιμανιού Βόλου, “μιας στρατηγικής υποδομής που αν διαχειρίζονταν από το ίδιο το κράτος θα μπορούσε να είναι ένας από τους πυλώνες που θα πυροδοτήσει την ανάπτυξη. Το λιμάνι του Βόλου είναι μέσα στα δέκα περιφερειακά λιμάνια που είναι για εκχώρηση. Η Κυβέρνηση, εντατικοποιώντας τη διαδικασία από τις προηγούμενες κυβερνήσεις στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των στρατηγικών υποδομών, έχει βάλει τον όμορφο τίτλο “αξιοποίηση και εκμετάλλευση”. Όπου ακούμε αυτό τον τίτλο είναι στην ουσία εκχώρηση των στρατιωτικών, κύριων υποδομών του κράτους σε ιδιώτες για να κερδοσκοπήσουν. Δεν κρύψαμε τις φοβίες μας ότι και το λιμάνι του Βόλου μπαίνει σ’ αυτή τη διαδικασία. Δυστυχώς, θα ακολουθήσει το δρόμο που ακολούθησε το λιμάνι του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, και που θα ακολουθήσουν συνολικά όλα τα λιμάνια της χώρας”.

Επισημαίνεται ότι προ ημερών στον Βόλο ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Εγκατάστασης και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Χρήστος Λαμπρίδης διαβεβαίωνε ότι δεν μπαίνει ζήτημα ιδιωτικοποίησης του λιμανιού του Βόλου και άλλων δέκα μεγάλων λιμανιών που βρίσκονται στο ΤΑΙΠΕΔ.

“Δεν μπορεί η Κυβέρνηση που βγήκε με την ψήφο του λαού, να επικαλείται τον λαό και την Αριστερά και να σπιλώνει τους αγώνες των αριστερών και δημοκρατικών πολιτών και να λέει ότι σου μειώνω το αφορολόγητο για το καλό σου. Σε ποιον το μειώνει; Σε έναν που παίρνει 450 ευρώ το μήνα και θα του πάρει 600 ευρώ το χρόνο; Σε ποιον μειώνει τη σύνταξη; Στον χαμηλοσυνταξιούχο. Σε ποιον κόβει τα κοινωνικά επιδόματα και τα επιδόματα αναπηρίας; Σ’ αυτούς που έχουν ανάγκη. Ποιοι πληρώνουν την έμμεση φορολογία και πλήττονται αναλογικά περισσότερο; Οι χαμηλόμισθοι και τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα. Όταν λέει ότι θα μπει στη διαδικασία ομαδικών απολύσεων, ποιοι πλήττονται απ’ αυτήν; Οι χαμηλά αμειβόμενοι του ιδιωτικού τομέα. Είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, ειδικά στο κομμάτι των εργαζομένων που προσφέρουν μαύρη, ανασφάλιστη εργασία, είτε ως ντελιβεράδες είτε ως υπάλληλοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας, που πληρώνονται για τέσσερις ώρες και μισό ασφάλιστρο και τους εκμεταλλεύονται για οκτώ ώρες για να μη χάσουν το κομμάτι ψωμί που θα φάνε. Καλούμε όλον αυτόν τον κόσμο με τις δυνάμεις που έχουμε και την παρέμβαση που μπορούμε να κάνουμε να βγει μπροστά, να αντιπαρατεθεί σ’ αυτή την πολιτική, να συνδικαλιστεί για να διεκδικήσει τα δικαιώματά του” σημείωσε ο κ. Μαυρόπουλος.
Για την ανοιχτή συνέλευση – εκδήλωση της ΛΑΕ Μαγνησίας στο Δημαρχείο Ν. Ιωνίας στις 8:00 σήμερα το απόγευμα, τόνισε ότι “από τη μία γίνεται για να ενημερώσουμε τον κόσμο και από την άλλη είναι μία ανοιχτή πρόσκληση στην Αριστερά, σε όλες τις αριστερές, τις δημοκρατικές και τις πατριωτικές πολιτικές δυνάμεις, για μία συστράτευση, να αντιμετωπίσουμε αυτή την πολιτική. Γιατί πραγματικά, δεν θα μπορούσαν να εκχωρηθούν όλα αυτά και να υποστεί ο λαός αυτό το πλήγμα αν έβγαιναν με δυναμισμό, κοινή δράση και αγώνα όλα τα κόμματα της Αριστεράς, που βρίσκονται εντός κοινοβουλίου ή εξωκοινοβουλευτικά. Αυτό είναι υποχρέωσή μας απέναντι στους πολίτες” κατέληξε ο κ. Μαυρόπουλος.

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια