Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συνεδρίαση ΔΣ της ΠΟΑΞΙΑ στη Λαμία - Πραγματοποίηση Ημερίδας από τους Αξιωματικούς Στερεάς Ελλάδος

Στο πλαίσιο της διεύρυνσης της συνδικαλιστικής μας παρουσίας στην περιφέρεια, το Διοικητικό



Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, ύστερα από πρόσκληση της Ένωσης Αξιωματικών Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, συνεδρίασε αυτή τη φορά στην πόλη της Λαμίας, στις 8 Ιουνίου 2017, προκειμένου να προβεί σε αποτίμηση των συνδικαλιστικών μας δράσεων που αναπτύχθηκαν από τις Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας πριν την ψήφιση του νέου μισθολογίου και να αναλυθούν τα ζητήματα που προέκυψαν κατά τις έκτακτες μεταθέσεις λόγω της αναδιάρθρωσης.

Στη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας, συμμετείχε και το προεδρείο της τοπικής Ένωσης, της οποίας ο πρόεδρος κ. Γιώργος Μπράνης απηύθυνε χαιρετισμό και ευχαρίστησε την Ομοσπονδία για την αποδοχή της πρότασής του.Κοινή εκτίμηση των μελών του ΔΣ της Ομοσπονδίας είναι ότι ο αγώνας που δώσαμε παρά τον αιφνιδιασμό που υποστήκαμε, απέφερε και θετικές τροποποιήσεις όπως η αναγνώριση του στρατού, των πτυχίων πανεπιστημίου, η καταβολή πέμπτου 5νθημέρου, η καταβολή επιδόματος παραμεθορίων περιοχών. Παράλληλα, όμως, καυτηριάστηκε η διαφαινόμενη προσπάθεια διαχωρισμού του μισθολογίου των Σωμάτων Ασφαλείας από αυτό των Ενόπλων Δυνάμεων. Γι’ αυτό αποφασίστηκε ομόφωνα η εκ νέου προσβολή του νομοθετήματος στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τις αντισυνταγματικές διατάξεις που περιέχει.



Όσον αφορά το θέμα των εκτάκτων μετακινήσεων αξιωματικών λόγω της αναδιάρθρωσης, αφού αναφέρθηκαν περιπτώσεις εκ μέρους του Προέδρου που συμμετέχει στο αρμόδιο, Συμβούλιο, αλλά και το ότι υπήρξαν διορθωτικές κινήσεις εκ μέρους της Ηγεσίας, κατά την εξέταση των προσφυγών θεραπείας, κρίθηκε ότι ήταν σημαντική η παρέμβαση και ο τρόπος που χειριστήκαμε το όλο θέμα. Από μέλος του ΔΣ τέθηκε επίσης η αναγκαιότητα θέσπισης αντικειμενικών κριτηρίων για τις εντός των Αστυνομικών Διευθύνσεων μετακινήσεις αξιωματικών. Τα μέλη συμφώνησαν με την πρόταση αυτή, και αποφασίστηκε η συγκρότηση σχετικής επιτροπής ώστε να εξεταστεί το ζήτημα και υποβληθούν οι ολοκληρωμένες επ΄ αυτού θέσεις μας.
Από το ΔΣ επίσης αποφασίστηκε η προσφυγή στην επιτροπή συμμόρφωσης του ΣτΕ επειδή η κυβέρνηση δεν έχει ακόμα καταβάλει το υπόλοιπο 50% των αρχικών αποφάσεων για την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών.
Στο πλαίσιο της συνεδρίασης του ΔΣ στη Λαμία, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις και συναντήσεις με παράγοντες της Περιφέρειας που είχαν ουσιαστικό και όχι μόνο εθιμοτυπικό χαρακτήρα. Ειδικότερα, στις 8/6/17 υπήρξε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννη, τον οποίο ευχαριστήσαμε για τη συμβολή της Περιφέρειας στην ανανέωση του στόλου οχημάτων των αστυνομικών υπηρεσιών μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ευθύμιο Καραϊσκο και το Δήμαρχο Λαμίας κ. Νίκο Σταυρογιάννη.

Την επομένη, υπήρξε συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ.κ. Νικόλαο, με τον Γενικό Περιφερειακό Διευθυντή Αστυνομίας Στερεάς Ελλάδος Υποστράτηγο κ. Νικόλαο Γεωργακόπουλο, τον Αστυνομικό Διευθυντή Φθιώτιδας, κ. Αστέριο Μαντζιώκα καθώς και με τους διοικητές των Υπηρεσιών που στεγάζονται στο Μέγαρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας.

 Την ίδια ημέρα, πραγματοποιήθηκε Ημερίδα με θέμα «Ανάλυση του Νέου Μισθολογίου στα σώματα ασφαλείας και των επιπτώσεων αυτού στο εν ενεργεία και εν αποστρατεία προσωπικό (επαναπροσδιορισμός συντάξεων)» που αναπτύχθηκε από τον Ειδικό Γραμματέα οικονομικών θεμάτων κ. Κωνσταντίνο Πλατιά, καθώς και για τις επερχόμενες αλλαγές στο σύστημα κρίσεων-προαγωγών και της παράλληλης επετηρίδας, από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας μας.
Την Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου, παρακολούθησαν ανώτατοι αξιωματικοί, οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Στερεάς Ελλάδος καθώς και πολλοί άλλοι συνάδελφοί μας, εν ενεργεία και εν αποστρατεία.
Η απόφαση του ΔΣ για συνεδριάσεις εκτός Αθηνών, βρήκε για άλλη μια φορά μεγάλη απήχηση μεταξύ των μελών μας και πιστοποίησε την ορθότητα της πρωτοβουλίας μας να είμαστε δίπλα στο συνάδελφο δίνοντάς του τη δυνατότητα της απευθείας επικοινωνίας, αλλά και της άμεσης και έγκυρης ενημέρωσης για όσα τον αφορούν στο χώρο μας.
Γι αυτό και η πρωτοβουλία μας αυτή θα συνεχιστεί, κάνοντας πράξη το σύνθημά μας η ΠΟΑΞΙΑ παντού και κοντά στο συνάδελφο.



_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια