Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένας αστυνομικός απαντά στον Τόσκα: " Η ΠΟΑΣΥ είναι υποχρεωμένη να κάνει πολιτική για μια καλύτερη κοινωνία"

Έδωσε συνέντευξη ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κύριος Τόσκας και σχετικά με την απαγόρευση της εκδήλωσης στα Εξάρχεια ανέφερε για την ΠΟΑΣΥ
ότι:
"Όταν έρχεται ένα συνδικαλιστικό όργανο που εκπροσωπεί τα όργανα της τάξης και λέει ότι είναι “θεματοφύλακας αρχών και αξιών της δικαιοσύνης, της ισότητας και της δημοκρατίας”, δηλαδή αυτοανακηρύσσεται σε θεσμικό θεματοφύλακα της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας, τότε να θυμίσω ότι αυτές οι πρακτικές ξεφεύγουν από τα όρια των συνδικαλιστικών οργάνων και γνωρίζετε και πότε τις έχουν επικαλεστεί... Ποιος τους έθεσε σαν καθήκον και σαν αποστολή την επίλυση των κοινωνικών προβλημάτων;".

Τονίζω για άλλη μια φορά πως το μεγαλύτερο συνδικάτο των αστυνομικών, σύμφωνα με το καταστατικό του, δεν είναι μόνο για να προασπίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων του. Η ΠΟΑΣΥ όχι απλά έχει δικαίωμα, αλλά είναι υποχρεωμένη να κάνει πολιτική για μια καλύτερη κοινωνία. Είναι υποχρεωμένη να διαφυλάξει το αγαθό της ασφάλειας του πολίτη ως δημόσιου και κοινωνικού αγαθού. Είναι υποχρεωμένη να συμβάλει αποφασιστικά για την ποιοτική και ποσοτική αύξηση των προσφερόμενων υπηρεσιών στο κοινωνικό σύνολο. Είναι υποχρεωμένη, σύμφωνα με την παρ. 11 του άρθρου 2 του καταστατικού της, να παλέψει για τη δημοκρατία, την κοινωνική πρόοδο και την ειρήνη.

Βεβαίως και μπορεί κανείς να ασκήσει κριτική στην ΠΟΑΣΥ για το αν ήταν σωστή η απόφαση ή όχι για εκδήλωση στα Εξάρχεια (για την οποία, σύμφωνα με την δική μου κρίση, τάχθηκα δημόσια υπέρ από την πρώτη στιγμή).
Όμως, δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει την ΠΟΑΣΥ, επειδή έπραξε σύμφωνα με το καταστατικό της, το οποίο καταστατικό είναι κεκτημένο του αστυνομικού συνδικαλιστικού κινήματος από το 1994, συνέπεια αγώνων, διώξεων και αποτάξεων. Δεν μπορεί κανείς να αφήνει έστω υπόνοιες για ταύτιση ενεργειών της ΠΟΑΣΥ με αυτές αστυνομιών μη δημοκρατικών καθεστώτων.


κείμενο του Φωτεινού Παγιαύλα
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια