Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στο ΕΣΡ στέλνει η Βουλή την Ελληνοφρένεια για σεξιστικό σχόλιο

Στο ΕΣΡ παραπέμπει την Ελληνοφρένεια ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής, Κώστας Αθανασίου,


 αλλά και πολυάριθμοι  βουλευτές με αφορμή ντουμπλαρισμένο βίντεο που αφήνει σεξουαλικά υπονοούμενα για υπάλληλο της Βουλής.
AdTech Ad

Το βίντεο απεικονίζει μια  υπάλληλο της Βουλής να συνομιλεί με άλλον υπάλληλο κατά τη διάρκεια συνεδρίασης κοινοβουλευτικής επιτροπής και αφήνει σαφή σεξουαλικά υπονοούμενα προβάλλοντας το σούπερ με τον τίτλο: «ένα στα γρήγορα». Ταυτόχρονα ακούνται ντουμπλαρισμένα σεξουαλικά σχόλια.
( το επίμαχο απόσπασμα στο 12:50)


Λίγες ημέρες μετά την προβολή της εκπομπής ο ΓΓ της Βουλής Κώστας Αθανασίου απέστειλε επιστολή στο ΕΣΡ από τις 20 Ιουνίου όπου καταγγέλλει ότι το περιεχόμενο του βίντεο: «προσβάλλει την τιμή και την αξιοπρέπεια γυναίκας-υπαλλήλου της Βουλής. Μάλιστα ο κ. Αθανασίου υπογραμμίζει ότι το συγκεκριμένο περιστατικό «δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο ή μεμονωμένο» και υπενθυμίζει ότι έχουν υπάρξει και άλλα δείγματα «σεξιστικού λόγου σε ραδιοτηλεοπτικά μέσα». Ο κ. Αθανασίου παρακαλεί μάλιστα το ΕΣΡ να ενεργήσει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για την αντιμετώπιση του φαινομένου και την προστασία των θιγόμενων προσώπων.
Αντιδράσεις υπήρξαν όμως και από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, 25 βουλευτές με πρώτη υπογράφουσα την Αννέτα Καββαδία απέστειλαν επιστολή στο ΕΣΡ όπου επισημαίνουν ότι «το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν τα κρούσματα εκπομπών με σεξιστικό λόγο καθώς και η αναπαραγωγή σεξιστικών στερεοτύπων στα τηλεοπτικά κανάλια της χώρας». Χαρακτηρίζουν μάλιστα παράδειγμα του φαινομένου το βίντεο της Ελληνοφρένειας και υπενθυμίζουν ότι η αναπαραγωγή έμφυλων  στερεότυπων, η σεξιστική εικόνα και η σεξιστική γλώσσα «οδηγούν, τελικά, όχι μόνο σε διακρίσεις εις βάρος των γυναικών αλλά, εν τέλει, απενοχοποιούν τη σεξουαλική βία». Βάσει αυτών ζητούν από το ΕΣΡ «να λάβει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα  με στόχο τον περιορισμό του σεξιστικού λόγου και της σεξιστικής εικόνας, την προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας καθώς και την προώθηση της πραγματικής ισότητας των φύλων στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα».
news247.gr

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια