Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Λονδίνο: Αυτοκίνητο έπεσε σε πλήθος - Ένας νεκρός

Φορτηγό έπεσε πάνω στο πλήθος που βρισκόταν έξω από τέμενος στο Φίνσμπουρι Παρκ, στο βόρειο Λονδίνο με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και οκτώ να τραυματιστούν.
Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, όταν είχαν ολοκληρωθεί οι βραδινές προσευχές που παραδοσιακά γίνονται κατά τον μήνα του ραμαζανιού που διανύουμε.

Ο οδηγός του φορτηγού, ένας άνδρας 48 ετών, έχει συλληφθεί και, σύμφωνα με τον Guardian, νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους. Οταν θα πάρει εξιτήριο, θα τεθεί
υπό κράτηση ενώ θα γίνει και ψυχιατρική εξέταση.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι το φορτηγό έκανε ελιγμούς για να πέσει πάνω στο πλήθος. Αλλοι ανέφεραν ότι τρία άτομα βγήκαν από το φορτηγό και διέφυγαν αμέσως μετά την επίθεση.

Μάρτυρας που ήταν στο σημείο είπε ότι οι παριστάμενοι ήταν αυτοί που εντόπισαν και ακινητοποίησαν τον οδηγό, ο οποίος αντιστάθηκε με κλοτσίες και γροθιές. Ο άνδρας φέρεται να έλεγε ότι θα σκοτώσει όλους τους μουσουλμάνους.

Η αστυνομία αναφέρει, από την πλευρά της, ότι δεν υπάρχουν άλλοι ύποπτοι.

Οκτώ άτομα έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο και δύο δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες επιτόπου. Δεν υπάρχουν τραυματίες από μαχαίρι, αντίθετα από κάποιες πρώτες αναφορές.

Την υπόθεση ερευνά η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, αν και για την ώρα δεν έχει διευκρινιστεί αν επρόκειτο για σκόπιμη ή τρομοκρατική επίθεση.

Σε μια πρώτη δήλωση για το περιστατικό, το Μουσουλμανικό Συμβούλιο της Βρετανίας καταδικάζει το περιστατικό και υπογραμμίζει ότι «περιγράφεται ευρέως σαν τρομοκρατική επίθεση». Ο δράστης, προσθέτει το Συμβούλιο, «είχε σαν κίνητρο την ισλαμοφοβία».

Το Φίνσμπουρι Παρκ είναι σε μικρή απόσταση από το γήπεδο της Αρσεναλ ενώ στην ίδια περιοχή βρίσκεται το τέμενος το οποίο στο παρελθόν είχε συνδεθεί με τον εξτρεμιστή κληρικό Αμπού Χαμζά.

πηγή:Protagon.gr.

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια